Μετά την… εντολή της «Καθημερινής» (δες το σχετικό κείμενο στο arti για το σημερινό κύριο άρθρο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας*), η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε μέτρα για να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες από τις καταλήψεις, προσθέτοντας ότι κανείς δεν μπορεί να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση!

Ολόκληρη η δήλωσε έχει ως εξής:

«Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής:

▪ Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.
▪ Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.

Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση.»

*Κριτική στην πολιτεία(δηλαδή στην υπουργό Παιδείας Κεραμέως) που «μένει αδρανής» μπροστά στις καταλήψεις των σχολείων ασκεί η εφημερίδα «Καθημερινή» στο κύριο άρθρο της με τίτλο: «Ισότητα»!

Η συντηρητική εφημερίδα και ο διευθυντής της Αλ. Παπαχελάς λένε ό,τι και ο διευθυντής του γυμνασίου της άνω Τούμπας, μιλούν για την «ίση πρόσβαση όλων στο αγαθό της εκπαίδευσης»! Αυτό το δικαίωμα παραβιάζεται από τις «μειοψηφίες» που κάνουν τις καταλήψεις στα σχολεία τις οποίες «υποδαυλίζει η αντιπολίτευση» γράφει η «Καθημερινή»!

Καλείται, λοιπόν, η κ. Κεραμέως να δηλώσει ότι κάθε ώρα που θα χαθεί, θα αναπληρωθεί σε βάρος των… διακοπών. Νομίζουν έτσι ότι οι μαθητές θα κάνουν πίσω. Τους υποτιμούν γιατί δεν “ακούν”. Αν μπορέσουν να ακούσουν τον Ξάνθο Γερμανάκο θα καταλάβουν.

Όχι, ο κ. Παπαχελάς και η εφημερίδα που διευθύνει, δεν μιλούν για ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση των φτωχών και των πλούσιων, για ίδιες συνθήκες υγιεινής σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Δεν ενδιαφέρονται για τα παιδιά που στοιβάζονται ανά 27 σε μικρές αίθουσες. Ούτε για την ανάγκη να προσληφθούν εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τα κενά στα δημόσια σχολεία. Είναι σαφώς υπέρ της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Μόνο για τη δική τους «ισότητα» ενδιαφέρονται οι «δικαιωματιστές» της «Καθημερινής»!

Πηγή: artinews.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το