Κακοστημένη σκηνοθεσία και προπαγάνδα! Δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αλλιώς το νέο «επίτευγμα» της ΕΡΤ. Στο απογευματινό της δελτίο η συζήτηση αφορούσε το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση που συζητιόταν στη Βουλή, με ταυτόχρονη προβολή πλάνων από την κινητοποίηση των φοιτητών στη Βουλή. Προαναγγέλλεται λοιπόν ότι ένας φοιτητής, αφού είχε τοποθετηθεί πρύτανης πανεπιστημίου, θα μιλήσει για τις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Βγαίνει λοιπόν ο …φοιτητής και αρχίζει να υπερασπίζεται το νομοσχέδιο, λέγοντας ότι όσοι είναι στο δρόμο είναι αυτοί που «ασκούν βία και ανομία» στα πανεπιστήμια!

«Τι είναι αυτό που ξεσηκώνει τους φοιτητές, τους καθηγητές και σε ποια σημεία υπάρχει συμφωνία; Πώς το βλέπεις εσύ όλο αυτό το ντιμπέιτ;» ρωτάει η παρουσιάστρια και ο «απλός φοιτητής» απαντάει:

«Το νομοσχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, οι συγκεκριμένοι που αντιδρούν είναι αυτοί που ενοχλούνται, αυτοί που θα σταματήσουν να κάνουν όλα όσα έκαναν τα προηγούμενα χρόνια. Πρόκειται για τα περιστατικά βίας και ανομίας. Οι περισσότερες από τις πορείες που είδαμε ήταν υποκινούμενες από τέτοια στοιχεία».

Ποιος ήταν αυτός που εμφάνισαν ως «φοιτητή» που θα μιλήσει για τις αντιδράσεις στο νομοσχέδιο; Γραμματέας της ΔΑΠ στη Θεσσαλονίκη! Ο γνωστός «τελειόφοιτος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας», ονόματι Μόσχος, που αν και δεν εκπροσωπεί τον Σύλλογο Φοιτητών του ΠΑΜΑΚ, παρελαύνει στα κανάλια και μιλά εξ ονόματος των φοιτητών. Ο συγκεκριμένος «τελειόφοιτος», στέλεχος της ΔΑΠ, μόλις πριν από λίγες μέρες μέσα από ανάρτησή του στο Facebook διατεινόταν ότι «δεν εκπροσωπούν κανέναν» οι φοιτητές του ΠΑΜΑΚ που συμμετείχαν σε συνέλευση και αποφάσισαν αγωνιστικά να εναντιωθούν στο νομοσχέδιο. Και, βέβαια, ο ίδιος παρελαύνει στα κανάλια και μιλά εξ ονόματος των φοιτητών, προσπαθώντας να παρουσιάσει τη θέση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ως θέση των φοιτητών του ΠΑΜΑΚ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ούτε δύο εβδομάδες, η κρατική τηλεόραση έκανε την ίδια πρακτικά, όταν εμφάνισε δύο στελέχη της φοιτητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, έναν υπεύθυνο τμήματος της ΔΑΠ στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έναν γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από τη Μυτιλήνη για να συζητήσει για το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη με τους δύο να τάσσονται αναφανδόν υπέρ της σύστασής της και την ΕΡΤ να τους παρουσιάζει ως απλούς φοιτητές, και με την πραγματική τους ταυτότητα, ως μέλη της φοιτητικής παράταξης του κυβερνώντος κόμματος.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το