Όχι δεν είναι ακριβώς άνθρωποι αυτό που βλέπουμε στα σύνορα… μας λέει ο γνωστός Γιάννης Πρετεντέρης μέσω της στήλης του «Εμπιστευτικά» στην εφημερίδα «Τα Νέα» του ομίλου Μαρινάκη.

Δεν είναι άνθρωποι με παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες. 

Δεν είναι απελπισμένοι και κατατετρεγμένοι όλες αυτές οι 1000άδες που συνωστίζονται στα σύνορα…

Δεν είναι λοιπόν γυναίκες εγκυμονούσες, παιδιά και έφηβοι, οικογένειες που ψάχνουν κατατρεγμένοι ένα καλύτερο μέλλον…

Είναι εισβολείς!

Και επειδή δεν πρόκειται για ανθρώπους, σύμφωνα με τον Γιάννη Πρετεντέρη δικαιολογείται κάθε φράχτης, κάθε χημικό, κάθε ξύλο, κάθε μπουνιά, κάθε κλωτσιά. «Με νύχια και με δόντια, με όπλα αν χρειαστεί», όπως λέει.

Κρίμα που δεν βγαίνει και στο Mega να τον βλέπαμε στα χακί…

Παραθέτουμε την «επική» εισαγωγή του άρθρου του Γιάννης Πρετεντέρη – Εμπιστευτικά – 3-3-2020

Εισβολή

Να κόψουμε τα καλαμπούρια. Δεν αντιμετωπίζουμε μετανάστες, ούτε πρόσφυγες, ούτε λαθρομετανάστες, ούτε κατατρεγμένους, ούτε απελπισμένους.

Αντιμετωπίζουμε μια εισβολή. Οργανωμένη από την Τουρκία. Που αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου εκβιασμού προς την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν ξέρω τι κάνουν αλλού. Στο δικό μας μαγαζί είναι απλά.

Όταν έχουμε εισβολή, αποκρούουμε την Εισβολή. Φυλάμε τα σύνορα να μην περάσει κουνούπι. Και τα φυλάμε με χημικά, με φράκτες, με ξύλο, με ασπίδες, με μπουνιές και κλωτσιές, με νύχια και με δόντια, με όλα αν χρειαστεί.

Αυτό κάναμε το ’40. Αυτό κάνουμε και τώρα.

Όταν αντιμετωπίζουμε εκβιασμό επαναλαμβάνουμε την απάντηση του στρατηγού Καραϊσκάκη στον Μαχμούτ Πασά Σκόδρα: «Λέγεις να προσκυνήσω. Κι εγώ πασά μου, ρώτησα τον μπούτσο μου τον ίδιο κι αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω».

…… 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το