Ας δούμε και ένα τοπικό παράδειγμα πως λειτουργεί η υπηρεσία προπαγάνδας της κυβέρνησης της ΝΔ και την κατρακύλα της ελληνικής δημοσιογραφίας.
Το Ρεθυμνιώτικο portal GOODNET επιλέγει να αναδημοσιεύσει από το newsbeast ιδιοκτησίας Κοπελούζου ( ναι του ίδιου που κατασκευάζει αιολικά πάρκα) ένα κείμενο υπερ των αιολικών: “Τα αιολικά πάρκα και η συμβολή τους στην αντιπυρική προστασία και στην προστασία του περιβάλλοντος”

Δεν θέλω να σχολιάσω το περιεχόμενο αλλά μου προκαλεί εντύπωση η επιλογή αυτού του άρθρου ανάμεσα σε πόσα άλλα.

Ας πούμε άρθρα που κάνουν γνωστό ότι η κυβέρνηση μετά τις σφοδρές αντιδράσεις σε όλη τη χώρα ενάντια στα αιολικά, έχει ξεκινήσει εκστρατεία προπαγάνδας για την άμβλυνση των κοινωνικών αντιδράσεων με μπροστάρισσα την αδερφή του πρωθυπουργού Αλεξάντρα Μητσοτάκη.
Ακόμα άρθρα που αναφέρουν ότι νομική σύμβουλος στη ΡΑΕ ( που δίνει τις άδειες για τα αιολικά) είναι η σύζυγος του υπουργού επικρατείας της ΝΔ Γεραπετρίτη. Ενώ ο πεθερός του υπουργού κατασκευάζει και εκμεταλλευεται μέσω της ΤΕΡΝΑ αιολικά πάρκα.

Ή άρθρα που αναφέρουν την αποτυχία της αιολικής πολιτικής σε πολλές χώρες που αρχίζουν και απορρίπτουν πλέον αυτή τη μορφή ενέργειας. Όπως η Γερμανία που εγκαινίασε υπερσύγχρονο εργοστάσιο καύσης λιγνίτη την στιγμή που αφήνει πίσω της τα αιολικά, μιλώντας για ενεργειακή αποτυχία.
Ή άρθρα που εξηγούν τη σχέση πυρκαγιών και αιολικών πάρκων.
Ή άρθρα που συνδέουν την ενεργειακή υποτέλεια της χώρας και πως έχει μετατραπεί σε αποικία των βόρειων πλούσιων χωρών της Ε.Ε
Ή άρθρα που αναφέρουν ότι τα ποσοστά ενέργειας που χρειάζεται για να κατασκευαστεί και να στηθεί μια α/γ δεν πρόκειται να τα καλύψει ποτέ στο χρόνο ζωής της.

Ακόμα άρθρα που αναφέρουν ότι ενώ τα αιολικά μπαίνουν και καλά για να μηδενίσουμε την καύση ορυκτών καυσίμων εν τέλει δεν μπορούν ούτε στο ελάχιστο να το πετύχουν, αφού δεν ηλεκτροδοτούν από μόνα τους, και απλά στην Ελλάδα αντικαθιστούμε τον εγχώριο λιγνίτη με το εισαγόμενο φυσικό αέριο.

Ή άρθρα που εξηγούν τις πολύπλευρες αρνητικές συνέπειες των α/γ στο περιβάλλον, στα οικοσυστήματα, στη χρήση γης και στα τιμολόγια της ενέργειας.
Ή άρθρα από τους αγώνες των τοπικών κοινωνιών ενάντια στο παράλογο, στα συμφέροντα, στις ενεργειακές μαφίες και στο πλιάτσικο του ενεργειακού πλούτου της χώρας.

Η λίστα απο άρθρα που μπορεί να διαλέξει να αναδημοσιεύσει ένα τοπικό μέσο σε μια περιοχή που έχει δώσει μεγάλους αγώνες είναι τεράστια. Αλλά το GOODNET επιλέγει ένα ανυπόγραφο άρθρο από το δημοσιογραφικό μαγαζί του Κοπελούζου.

Η κατάντια της ελληνικής δημοσιογραφίας και η εξάρτηση των μέσων από επιχειρηματίες και κυβερνήσεις μόνο οργή και θλίψη προκαλεί.

Καμία εμπιστοσύνη στα ξεπουλημένα δημοσιογραφικά μαγαζιά.

Καμία εμπιστοσύνη στα φερέφωνα των επενδυτών στα media και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Εμπιστοσύνη στο δίκιο του αγώνα, στις δικές μας δυνάμεις για ενημέρωση, οργάνωση και αντίσταση.


Κανένας εφησυχασμός.

Giannis Vasilakis (Από το fb)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το