Η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό συνεχίζεται στο εφετείο, όπου ολοκληρώθηκε ο κύκλος των καταθέσεων. Στο στάδιο που ήδη ολοκληρώθηκε κατέθεσαν οι παριστάμενοι στη δολοφονία φίλοι του Φύσσα και οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες, ενώ δεν προσήλθε να καταθέσει η αδελφή του Γ. Ρουπακιά.

Όπως τόνισαν οι συνήγοροι και εκπρόσωποι της οικογένειας Φύσσα, από όλες τις καταθέσεις, φίλων του μουσικού, αυτοπτών μαρτύρων, καταστηματαρχών και αστυνομικών, συνολικά 24 άτομα, προκύπτει ότι ο Παύλος και οι φίλοι του δέχθηκαν μια οργανωμένη επίθεση από ομάδα μελών της Χ. Α. που συγκροτήθηκε εκείνο το βράδυ για να χτυπήσει. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Δαλιάνη, όλοι συλλήβδην οι μάρτυρες , φίλοι του Φύσσα, περαστικοί που βρέθηκαν στο σημείο, οι δύο φοιτήτριες που είδαν την δολοφονία και οι καταστηματάρχες, θεωρήθηκαν αναξιόπιστοι από την υπεράσπιση, προσθέτοντας πως “Μόνο αστυνομικούς θεώρησε αξιόπιστους η υπεράσπιση αλλά για όλα τα σημεία των καταθέσεών τους που δεν άρεσαν στην υπεράσπιση, λοιδορήθηκαν”. Ο κ. Θεοδωρόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ομάδα που βρισκόταν απέναντι από τον κλοιό των 3-4 που κύκλωσαν τον Φύσσα, λέγοντας πως αυτοί οι “15-20 ήσαν απέναντι και εμψύχωναν και υποστήριζαν τους άλλους 3-4 γύρω από τον Φύσσα. Και όλοι μαζί υποστήριζαν τον Ρουπακιά….. Αποδεικνύεται πλήρως ότι το έγκλημα αυτό ήταν αποτέλεσμα της οργάνωσης των ταγμάτων εφόδου της Νίκαιας”.

Στις επόμενες δικάσιμες θα ανοίξει ο κύκλος των μαρτύρων για την επίθεση τάγματος εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης στους τέσσερις Αιγύπτιους αλιεργάτες, στο σπίτι τους στο Ικόνιο Περάματος.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το