Δεν είναι άγνωστο ούτε παράξενο το γεγονός ότι παραδοσιακά η Ακροδεξιά στη χώρα μας βρίσκει πολιτικό καταφύγιο στο κυριότερο κόμμα της Δεξιάς. Παλαιότερα στον Συναγερμό και την ΕΡΕ, μεταπολιτευτικά στη Ν.Δ. Τι πρωτοθυμηθεί και τι να πρωτοθαυμάσει κανείς από την ιστορία αυτών των κομμάτων; Αποτέλεσαν την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τους ταγματασφαλίτες και τους ποικίλους συνεργάτες των κατακτητών. Εκεί εξαγνίστηκαν οι συνεργάτες κάθε δικτατορίας και κάθε λογής υποστηρικτές των αντιδημοκρατικών εκτροπών.

Ασφαλώς δεν είναι όλες οι εποχές ίδιες, ούτε τα προδικτατορικά, μεγάλα, δεξιά κόμματα ήταν ίδια με τη μεταδικτατορική συνέχειά τους, τη Ν.Δ. Ωστόσο, το αρχικό συμπέρασμα δεν αλλάζει.

Ο περιβόητος Μανιαδάκης, για παράδειγμα, έγινε μεταπολεμικά βουλευτής της ΕΡΕ και η Ν.Δ. του Κωνσταντίνου Καραμανλή χαρακτήρισε το πραξικόπημα των συνταγματαρχών ως «στιγμιαίο», για να περιοριστούν οι διώξεις στους πρωταίτιους. Για να τη γλιτώσουν, δηλαδή, όλοι οι άλλοι που αποτέλεσαν πολιτικό και εκλογικό στήριγμά της.

Η Ν.Δ. ποτέ δεν έκρυψε το γεγονός ότι παρείχε πολιτική στέγη σε ακροδεξιούς. Τα τελευταία χρόνια, όμως, έχει συντελεστεί μια σημαντική, ποιοτική ανατροπή.

Υμνητής της χούντας, θαυμαστής του Παπαδόπουλου ο νέος γενικός γραμματέας Τουρισμού

Οι Βορίδης και Γεωργιάδης -και οι δύο με γνωστό ακροδεξιό παρελθόν και παρόν- δεν είναι απλοί ψηφοφόροι της Ν.Δ., αλλά ηγετικά στελέχη. Ο Κυρανάκης, που δεν θεωρεί τους κομμουνιστές Ελληνες, είναι επιλογή του Κυρ. Μητσοτάκη, άμεσος συνεργάτης του και φέρελπις της ηγεσίας. Η υφυπουργός Εργασίας Μιχαηλίδου -που θεωρεί τους αγωνιστές κατά της δικτατορίας «ψυχικά νοσούντες»- είναι και αυτή ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του σημερινού κυβερνητικού κόμματος, που ανέδειξε ο σημερινός πρωθυπουργός.

Επιλογή του Κυρ. Μητσοτάκη είναι επίσης και ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Κώστας Λούλης, που, όπως στοιχειοθετημένα αποδεικνύει, σήμερα, σε κεντρικό της άρθρο η efsyn.gr, είναι υμνητής της χούντας και του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Είναι φανερό πως η Ακροδεξιά δεν έχει βρει απλώς στέγη στη Ν.Δ. Είναι συνδιαμορφωτής της πολιτικής της.

Διαβάστε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το