ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ -ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 25 ΦΛΕΒΑΡΗ

Παρά τα μέτρα εκφοβισμού και λαϊκής τρομοκράτησης, το εκπαιδευτικό κίνημα αντέχει και αντιστέκεται. Σήμερα, Πέμπτη 25 Φλεβάρη, ημέρα πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης, πραγματοποιήθηκε Συγκέντρωση των Εκπαιδευτικών σωματείων, της ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος», αλλά και αρκετών Φοιτητικών Συλλόγων στην Πλατεία Ελευθερίας, με στόχο την καταδίκη της βάρβαρης αντιεκπαιδευτικής και κατασταλτικής πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ που έχει θέσει σε κανονικό… διωγμό τόσο τη Δημόσια Εκπαίδευση, όσο και το εκπαιδευτικό, αλλά και το λαϊκό κίνημα.

Στη συγκέντρωση « τον πρώτο λόγο» είχαν οι φοιτητές που εστίασαν με τα συνθήματά τους στην καταγγελία της αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας, που αποτυπώθηκε πρόσφατα στην αίσχιστη μορφή της στο πογκρόμ των συλλήψεων και βιαιοπραγιών έναντι των αγωνιζόμενων φοιτητών στο ΑΠΘ. Συγχρόνως. οι φοιτητικοί σύλλογοι καταδίκασαν τον αντιδραστικό νόμο που ψήφισε η ΝΔ με τους συνοδοιπόρους της «της Ελληνικής Λύσης», στοχεύοντας στην ιδιωτικοποίηση του Πανεπιστημίου, στο ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας και στη φίμωση του φοιτητικού κινήματος.

Ωστόσο και στο χώρο της Β/θμιας Εκπαίδευσης, αλλά και της Α/θμιας, η επίθεση της κυβέρνησης …προχωρεί ακάθεκτη με μια «βροχή»
αντιδραστικών μέτρων, όπως αυτό της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΔΙΑΛΥΣΗΣ του χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου
και της κατεδάφισης των εργασιακών και μορφωτικών λαϊκών κατακτήσεων. Ενάντια σε αυτά τα μέτρα οι εκπαιδευτικοί και των δυο βαθμίδων διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο συλλαλητήριο.

Από το χώρο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ δώσαμε το δυναμικό «παρών» μας και σε αυτήν τη συγκέντρωση, με τη συμμετοχή μας, το πανό, τις προκηρύξεις και τα συνθήματα μας ενάντια στην ισοπέδωση των θεμελιακών μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Καταθέσαμε στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ πρόταση συμμετοχής στη συγκέντρωση και κήρυξης στάσης εργασίας, ενώ τονίσαμε, αναδείξαμε και τελικά πετύχαμε να ενταχθεί στο δελτίο της απόφασης του σωματείου μας η πρόταξη της ανάγκης για μαζική ΑΠΟΧΗ των συναδέλφων από τις συνεδρίες των συλλόγων που «νομιμοποιούν» την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, δηλ τη διάλυση του συλλόγου, την επιβολή του διευθυντή manager, του συντονιστή-επιθεωρητή, την κατηγοριοποίηση των σχολείων, την άρση της μονιμότητας και την αποκεντρωμένη-ιδιωτικο-οικονομική λειτουργία του

Τονίζουμε μάλιστα ότι η πάλη μας αυτή πέρασε και περνά μέσα από το «ακανθώδες» τοπίο των οξυμμένων εσωτερικών αντιθέσεων στην ΕΛΜΕ. Γιατί οι συνδ. δυνάμεις του πρώην και νυν κυβερνητικού συνδικαλισμού, μέσω ενός «κειμένου διευθυντών»(!), έσπευσαν να στρώσουν το δρόμο για την εφαρμογή του καταστροφικού μέτρου της αξιολόγησης Αντισταθήκαμε σθεναρά σε αυτόν τον υπόγειο «εσωτερικό πόλεμο», τονίζοντας ότι το κείμενο των διευθυντών είναι ο «δούρειος ίππος», για να περάσει πιο…ομαλά(!) η αντιδραστική πολιτική

Παρά την υπονόμευση, το κλίμα της υποταγής δεν πέρασε.

Στη σημερινή συγκέντρωση κοινοποιούνταν το ένα μετά το άλλο τα σχολεία, με μαζικά ποσοστά Αποχής από τις συνεδρίες της αυτοδιάλυσής μας .Αυτή η γνωστοποίηση των θετικών αποτελεσμάτων της απόρριψης του αντιδραστικού μέτρου αποτελούσε την πιο «ισχυρή παρουσία» των συναδέλφων στη σημερινή συγκέντρωση. Γιατί μπορεί η συγκέντρωση στα πανό των σωματείων να μην ήταν τόσο μαζική, όσο στα αμέσως προηγούμενα συλλαλητήρια, ήταν όμως πολύ ΙΣΧΥΡΟ το ΜΗΝΥΜΑ της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που έστειλαν με τη μαζική αποχή τους από τις συνεδρίες της εργασιακής δουλείας και παιδαγωγικής ανελευθερίας.

Αυτό το μήνυμα του αγώνα, της αντίστασης, της συλλογικής ενότητας και πάλης θα ανυψώνουμε και θα αναδεικνύουμε διαρκώς ως το μόνο ελπιδοφόρο και αποτελεσματικό στη σκοτεινή περίοδο που διανύουμε, περίοδος που σφραγίζεται από την ολομέτωπη επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και τις δημοκρατικές κατακτήσεις από τη δεξιά κυβέρνηση της ΝΔ και τους φανερούς και μη συνοδοιπόρους και υποστηριχτές της.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το