Ανταπόκριση από παράσταση διαμαρτυρίας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου συμμετείχε σήμερα στην ημέρα δράσης που αποφάσισε και διοργάνωσε η ΟΕΝΓΕ. Υποστήριξε το ψήφισμα της ΟΕΝΓΕ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ και κατέθεσε πρόταση συμμετοχής και στήριξης των κινητοποιήσεων των τοπικών ενώσεων των νοσοκομειακών. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου στήριξε την κινητοποίηση αλλά δεν δεσμεύτηκε η πλειοψηφία του για την παρουσία της έξω από τα νοσοκομεία της πόλης, όπου ήταν προγραμματισμένες οι διαμαρτυρίες.

Ως Αγωνιστική Παρέμβαση παραβρεθήκαμε έξω από το Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου και αναρτήσαμε πανώ διεκδικώντας άμεση κάλυψη όλων των αναγκών για ένα δωρεάν και δημόσιο καθολικό σύστημα υγείας,

Στο χώρο του Βενιζελείου παραβρέθηκαν και άλλες συλλογικότητες ενώ αισθητή ήταν η παρουσία των αστυνομικών, οι οποίοι εμφατικά επιτηρούσαν χωρίς όμως να προκαλέσουν.

Θεωρούμε ότι οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να σπάσουν το τοίχος της σιωπής και να αντισταθούν στον καλλιεργούμενο φόβο και την πολιτική της λαϊκής τρομοκράτησης διεκδικώντας τα αυτονόητα και αναφαίρετα δικαιώματα στην υγεία, την περίθαλψη, την παιδεία, τη σταθερή δουλειά, την συνδικαλιστική δράση και πολιτική ελευθερία.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το