Την οργή πυροδοτεί και νέο βίντεο που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και καταγράφει τις στιγμές βασανισμού του 41χρονου Νατάνιελ Προυτ, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Μάρτιο.

Η αστυνομία είχε μεταβεί σε συνοικία του Ρότσεστερ για να συλλάβει τον άνδρα που κινούνταν γυμνός μέσα στον δρόμο, ενώ φέρεται να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών.

Ο Προυτ δεν προβάλει καμία αντίσταση, πέφτει στον δρόμο και παραδίνεται. Οι αστυνομικοί, αφού του πέρασαν χειροπέδες, του έβαλαν μία πλαστική σακούλα στο κεφάλι και άρχισαν να τον χλευάζουν, με τις εικόνες να φέρνουν στο μυαλό μνήμες από άλλα πλήρως ανελεύθερα καθεστώτα.

Δεν έχει εξακριβωθεί για ποιον λόγο φόρεσαν τη σακούλα στο κεφάλι του 41χρονου, όμως υπάρχουν διαρροές που αναφέρουν ότι αποτελεί μέτρο… προστασίας των αστυνομικών από τον κορονοϊό, για να μην έρθουν σε επαφή με σάλια και άλλα υγρά από τους συλληφθέντες.

Στο βίντεο είναι εμφανές ότι ο Ντάνιελ Προυτ παθαίνει κρίση πανικού, αρχίζει να χτυπιέται, ενώ στη συνέχεια οι αστυνομικοί τον ξαπλώνουν στην άσφαλτο και ένας ένστολος του πιέζει το κεφάλι στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο άτυχος άνδρας έκανε και εμετό μέσα στη σακούλα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου πάλεψε για να κρατηθεί στη ζωή, όμως πέθανε μετά από επτά ημέρες. Ο θάνατός του καταγράφηκε ως ανθρωποκτονία που προκάλεσε θανατηφόρες βλάβες λόγω ασφυξίας.

Χθες, Τετάρτη, η οικογένεια του Ντάνιελ Προυντ, μαύρου που υπέστη ασφυξία εξαιτίας των ενεργειών αστυνομικών στη Νέα Υόρκη τον Μάρτιο, ενώ ήταν γυμνός, δεμένος και ακινητοποιημένος, ζήτησε να απονεμηθεί δικαιοσύνη.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το