Ηγουμενίτσα, ανταπόκριση

Με μικρή συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα την Τρίτη 21/2, ώρα 7μμ, στον Πεζόδρομο, συγκέντρωση που είχε καλεστεί από το Μ-Λ ΚΚΕ, το ΚΚΕ μ-λ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μπλίνκεν. Στη συγκέντρωση φωνάχτηκαν αντιπολεμικά – αντιϊμπεριαλιστικά συνθήματα και έγιναν σύντομοι χαιρετισμοί από τους διοργανωτές. Στη συγκέντρωση, αλλά και στην πόλη την προηγούμενη μέρα, μοιράστηκε πλατιά η σχετική προκήρυξη του Μ-Λ ΚΚΕ, ενώ αναρτήθηκαν πανό και αφίσες.

Παρατίθεται η προκήρυξη του Μ-Λ ΚΚΕ

Ο Μπλίνκεν δεν φέρνει «δώρα». Έρχεται για «επιθεώρηση»

και για να ενισχύσει την συνοχή του ΝΑΤΟ

Έξω Ρωσία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ από την Ουκρανία-Ειρήνη και φιλία των λαών

Όλοι στην Συγκέντρωση την Τρίτη 21 Φλεβάρη στον Πεζόδρομο Ηγουμενίτσας, 7μμ

Αυτές τις μέρες επισκέπτεται τη χώρα μας ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μπλίνκεν.

Στα πλαίσια της ευρύτερης πολεμικής αναμέτρησης με το ρώσικο ιμπεριαλισμό, ο Μπλίνκεν θέλει να διασφαλίσει τη συνοχή του ΝΑΤΟ και να προωθήσει την επέκτασή του, με την είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας στον επιθετικό Οργανισμό. Θέλουν να πιέσουν την Τουρκία για να δεχθεί την είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, να συνταχθεί με το ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Ουκρανίας και όχι να κάνει τον «επιτήδειο ουδέτερο», όπως συμβαίνει σήμερα. Οι ΗΠΑ πάντοτε ήταν και είναι με τη γραμμή των «ίσων αποστάσεων» στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, ενθαρρύνοντας τον τούρκικο επεκτατισμό.

Τι μένει για την Ελλάδα; Ο Μπλίνκεν θα έρθει στη χώρα ακριβώς για να επιτηρήσει και να χτυπήσει στην πλάτη τους ντόπιους υποτελείς. Για να επιτηρήσει μια χώρα που έχει μετατραπεί σε μια απέραντη αμερικανική βάση. Για να συμμετάσχει στον τέταρτο γύρο του «Στρατηγικού Διαλόγου» ΗΠΑ-Ελλάδας, που αφορά την «επικαιροποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) που την ξεκίνησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το 2018. Δηλαδή, ο μονόλογος του Μπλίνκεν θα περιλαμβάνει οδηγίες προς την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να χρησιμοποιείται, ακόμα περισσότερο, το έδαφος, ο αέρας και τα νερά της χώρας προς όφελος των σχεδίων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού

Τα επιτελεία του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού ετοιμάζονται να εξοπλίσουν ακόμα περισσότερο το καθεστώς του Ζελένσκι, αυτή τη φορά με βαριά άρματα μάχης, ενώ ξεκίνησε η συζήτηση και για μαχητικά αεροπλάνα. Παρά τον τραγικό απολογισμό, κανένα σημάδι τερματισμού του δεν φαίνεται. Αντίθετα, όλα δείχνουν ότι υπάρχει τέτοια παρόξυνση της αντιπαράθεσης Δύσης- Ρωσίας για την Ουκρανία, που ωθεί σε πιο επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου.

Σε αυτήν την κατεύθυνση – παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις – στοιχίζονται και οι ευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, με προεξάρχουσα τη Γερμανία,. Αυτή ακριβώς την κατεύθυνση, δηλαδή την κλιμάκωση του πολέμου, θα συζητήσει Μπλίνκεν στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο, μέσα στο Φλεβάρη. Από την άλλη, ο ρωσικός ιμπεριαλισμός όχι μόνο δείχνει αποφασισμένος να καταλάβει την περιοχή του Ντονμπάς, αλλά θέλει να φτάσει μέχρι την Οδησσό και τη Μολδαβία. Είναι φανερό ότι και από τις δύο πλευρές ο πόλεμος παίρνει γενικευμένες διαστάσεις, με θύματα πρώτα και κύρια του λαούς της περιοχής, αλλά και όλου του κόσμου.

Τις ημέρες της επίσκεψης Μπλίνκεν, ο συνωστισμός πολεμικών πλοίων θα συνεχιστεί, καθώς θα δέσει ξανά στη Σούδα το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle», με 3.000 άντρες πλήρωμα και συνοδευόμενο από αρμάδα γαλλικών και νατοϊκών πλοίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μπροστά στην παράδοση όλης της χώρας στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, οι ντόπιοι υποτελείς ζήτησαν από τον Μπλίνκεν να συναντηθούν στα πλαίσια του σχήματος 3+1 (Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και ΗΠΑ). Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός άφησε στα κρύα του λουτρού τους ντόπιους «πρόθυμους», καθώς τελικά ακύρωσε την εν λόγω συνάντηση προκρίνοντας τις «διμερείς επαφές», κλείνοντας ξανά το μάτι στην Τουρκία.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία κλείνει ένα χρόνο και η επικίνδυνη συνέχισή του απαιτεί να ενταθεί η αντιιμπεριαλιστική -αντιπολεμική κινητοποίηση των λαϊκών δυνάμεων.

Τα γεράκια δεν αλλάζουν δεν γίνονται «αθώες περιστερές». Ο Μπλίνκεν έρχεται να καθοδηγήσει τη γενίκευση του πολέμου και την μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας στο αμερικανικό άρμα. Κυβέρνηση, «αντιπολίτευση», όλοι μαζί, θα ξαναπροσκυνήσουν τον εκπρόσωπο των ΗΠΑ και θα δώσουν όρκους πίστης.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταγγείλει την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

  • Τα πολεμικά σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.
  • Την πολιτική της υποτέλειας και της παράδοσης στα αμερικανικά στρατιωτικά σχέδια.
  • Να παλέψει για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, για να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ.
  • Να παλέψει για την Ειρήνη και την Φιλία των λαών, για την Εθνική Ανεξαρτησία

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το