Ένα μήνα πριν τις εκλογές της 21ης του Μάη, οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί του αστικού πολιτικού συστήματος έχουν πάρει για τα καλά μπροστά και επιχειρούν να επιβάλουν, με τεχνητές οξύνσεις, κούφιες κουβέντες, πολιτικάντικους αντιπερισπασμούς και μεγαλοστομίες, ακραία πόλωση και να παγιδεύσουν τον λαό σε ψεύτικα διλήμματα. Για μια ακόμη φορά, παρά τις γνωστές μεγαλοστομίες περί δημοκρατίας, το αστικό κράτος δεν παραλείπει χρησιμοποιώντας τους κατασταλτικούς του μηχανισμούς να δείξει τα δόντια του, δείχνοντας ξεκάθαρα πως δεν είναι διατεθειμένο να επιτρέψει την παραμικρή παραφωνία στους σχεδιασμούς αυτούς. Στη Θεσσαλονίκη, στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, το απόγευμα της Τετάρτης 12 Απρίλη μέλη της Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) -ανάμεσά τους και ο υποψήφιος του κόμματος στην Α΄ Θεσσαλονίκης- προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για εξακρίβωση στοιχείων. Το έγκλημά τους η ανάρτηση κομματικού πανό.

Το γεγονός ασφαλώς και δεν μας εκπλήσσει, καθώς δε συμβαίνει πρώτη φορά. Ιδιαίτερα ευαίσθητο υπήρξε στις εκλογές του 2019 το Α.Τ. Πολύγυρου στο ζήτημα της απαρέγκλιτης εφαρμογής του «νόμου και της τάξης» προσάγοντας τότε μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ . Η στήλη θυμίζει ότι οι αστυνομικές αρχές προσήγαγαν συντρόφους κατά τη διάρκεια της εκλογικής εξόρμησης για τις ευρωεκλογές και αργότερα στις εθνικές εκλογές προέβαλαν «αντιρρήσεις» σχετικές με παραβίαση του Κ.Ο.Κ., απλά και μόνο για να μην τοποθετηθεί το κοκκινοκίτρινο χαρτόνι και να μη διαδοθεί το αγωνιστικό μήνυμα του κόμματος!

Οι οργανώσεις και τα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, όπως και το Μ-Λ ΚΚΕ, έχουν βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωπες με τον αυταρχισμό, τις διώξεις, την τρομοκρατία και την καταστολή είτε σε προεκλογικές περιόδους είτε όχι. Αντιμετωπίζουν έτσι κι αλλιώς τον αποκλεισμό από τα ισχυρά ΜΜΕ, στις στήλες και τις οθόνες των οποίων βρίσκουν περίοπτη θέση όλοι όσοι υπηρετούν το αστικό σύστημα, ντόπιους εκμεταλλευτές και ξένους δυνάστες, αλλά όχι εκείνοι που αρθρώνουν πραγματικά αριστερό, επαναστατικό, κομμουνιστικό λόγο. Είμαστε βέβαιοι πως είναι πολλοί που επιθυμούν την πλήρη φίμωση και εξαφάνιση από προσώπου, καπιταλιστικής, γης της φωνής μας, της φωνής των πραγματικών συμφερόντων και αναγκών της εργατικής τάξης και του λαού μας. Οι πράξεις τους το αποκαλύπτουν. Ας είναι όμως σίγουροι πως οποιαδήποτε απόπειρα αποκλεισμού, φίμωσης, τρομοκράτησης , καταστολής δε μας φοβίζει ούτε μας πτοεί. Εμείς, κόντρα στις απαγορεύσεις τους και τον αυταρχισμό τους, θα συνεχίσουμε πατώντας αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις και το δίκιο μας να προπαγανδίζουμε τις θέσεις μας με το χαρτόνι, με την αφίσα, το πανό, στόμα το στόμα, σπίτι το σπίτι, με τη διακήρυξή μας και κανείς δεν πρόκειται να μας φιμώσει, όσο κι αν διακαώς το επιθυμεί.

Ματιές… από τη Βόρεια Ελλάδα

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το