Πρωτόγνωρες καταστάσεις στην Εύβοια. Τουλάχιστον 6 νεκροί από τις πλημμύρες, μεταξύ τους ένα βρέφος 8 μηνών.

Και έκτος άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Εύβοια, όπου η κακοκαιρία “Θάλεια” έχει σαρώσει τα πάντα.

Διαστάσεις παίρνει η τραγωδία στην Εύβοια μετά τις πλημμύρες της νύχτας του Σαββάτου, με ήδη έξι επιβεβαιωμένους νεκρούς, ανάμεσά τους και βρέφος 8 μηνών, το οποίο εντοπίστηκε σε σπίτι στα Πολιτικά.

Πολύ σοβαρή είναι η κατάσταση και στα στα χωριά Βασιλικό, Μανίκα και Μπούρτζι. Υπάρχουν εγκλωβισμένοι από τις πλημμύρες καθώς έχει υπερχειλίσει το ποτάμι και οι δρόμοι έχουν κλείσει.

Για μια ακόμα φορά η Εύβοια αντιμετωπίζει προβλήματα με τις βροχοπτώσεις κυρίως λόγω της ελλείψεις έργων και υποδομών θωράκισης.

Λίγο πριν τις 8 το πρωί οι πυροσβέστες είδαν σιγά-σιγά να πέφτει η στάθμη των υδάτων στα Ψαχνά ωστόσο όμως την ίδια στιγμή τα προβλήματα μεταφέρθηκαν στην νότια πλευρά της Χαλκίδας, στο Λευκαντί και το Μπούρτζι Βασιλικού με μεγάλη ένταση.

Στο Μπούρτζι οι δρόμοι είναι αδιάβατοι και η πρόσβαση δύσκολη. Όπως έγινε γνωστό, διατέθηκε ελικόπτερο και σε λίγο θα βρίσκεται εκεί έτσι ώστε να βοηθήσει, ιδιαίτερα στο Μπούρτζι και το Λευκαντί, καθώς έχει καταστραφεί το οδικό δίκτυο και τα νερά δεν επιτρέπουν την κίνηση κανενός αυτοκινήτου. Τα μονά οχήματα που έχουν μπει στην περιοχή είναι χωματουργικά οχήματα που έχει διαθέσει η Περιφέρεια, ενώ συνεχίζεται η βροχόπτωση με συνέπεια να μην υπάρχει μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών δεν είναι δυνατόν να προσεγγίσουν τα Πυροσβεστικά οχήματα.

«Είναι εφιαλτικές στιγμές που ζούμε. Όλος ο μηχανισμός είναι στο πόδι αλλά η κακοκαιρία συνεχίζεται» δηλώνει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο οποίος έχει ενεργοποιήσει την πολιτική προστασία και βαριά χωματουργικά μηχανήματα, για να μπορέσουν να προχωρήσουν με ασφάλεια, να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία ώστε να φτάσουν οι πυροσβέστες και να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που καλούν σε βοήθεια. «Αποφύγετε κάθε εξωτερική μετακίνηση και παραμείνετε σε κλειστούς χώρους» ήταν η έκκληση που έκανε ο περιφερειάρχης στις 5.00 το πρωί καθώς τα νερά ήταν επικίνδυνα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το