Καταδικάστηκαν τελεσίδικα και ομόφωνα οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Λαγός, ως ηθικός αυτουργός επικίνδυνης σωματικής βλάβης, και Μίχος, ως συνεργός επικίνδυνης σωματικής βλάβης, από το Γ΄ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών, για την επίθεση στον “Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Συνεργείο” στην Ηλιούπολη στις 10/7/2013. Καταδικάστηκαν επίσης ξανά ως συνεργοί σε επικίνδυνη σωματική βλάβη οι άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και ο πυρηνάρχης Πειραιά της Χρυσής Αυγής, Θ. Μπαρέκας. Όπως σημειώνεται στη δήλωση των δικηγόρων πολιτικής αγωγής στην υπόθεση του “Συνεργείου”, Δ. Ζώτου και Θ. Καμπαγιάννη, “…η σημερινή απόφαση είναι μια νίκη του αντιφασιστικού αγώνα που έδωσαν και κέρδισαν στη γειτονιά τους. Είναι μια νίκη των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας που παρενέβησαν, κόντρα στην προκλητική αδράνεια της αστυνομίας, και έκαναν όσα αμέλησαν οι διωκτικοί μηχανισμοί: μάζεψαν αριθμούς πινακίδων, τράβηξαν βίντεο και φωτογραφίες, κατέθεσαν, αντιστάθηκαν έμπρακτα στη ναζιστική τρομοκρατία. Ας μην ξεχνάμε ότι δύο μήνες μετά την επίθεση στο Συνεργείο, το ίδιο τάγμα εφόδου -ακόμα και με τους ίδιους φυσικούς αυτουργούς- δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα…”.

★★★

Συνεχίζεται η απαράδεκτη καθυστέρηση του Ευρωκοινοβούλιου για την άρση της ασυλίας του καταδικασμένου ναζιστή Λαγού, τρεις μήνες μετά την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου που καταδίκασε την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Από τις 19 Οκτώβρη έχει γίνει αίτημα για άρση της ασυλίας του και την περασμένη βδομάδα είχε προγραμματιστεί η εξέταση 4 προτάσεων για άρση της ασυλίας άλλων ευρωβουλευτών, σε αυτές δεν περιλαμβανόταν το όνομα του Λαγού. Αντίθετα έχει προγραμματιστεί να πάρει ξανά το λόγο στην Ολομέλεια του Ιανουαρίου 2021. Ο Λαγός απολαμβάνει την ασυλία του, τσεπώνει κανονικά τον μισθό του και προκαλεί και χλευάζει διαδικτυακά το αντιφασιστικό κίνημα. Υπεύθυνος ακριβώς γι’ αυτό είναι όχι μόνο ο εγχώριος σερίφης Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνηση της ΝΔ, που υποτίθεται πως αν και είχαν τον Λαγό υπό παρακολούθηση, τους ξέφυγε, αλλά και οι ευρωπαίοι ιθύνοντες που τον περιθάλπουν στην Ευρω-βουλή και παρατείνουν με τρόπο απαράδεκτο τη μη άρση της ασυλίας του…
Ο δεύτερος εγκληματίας ναζιστής που δεν βρίσκεται στη φυλακή, τρεις μήνες μετά, είναι ο Παππάς, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, του Χρυσοχοΐδη και των υψηλόβαθμων αξιωματικών της αστυνομίας.

★★★

Συμπληρώθηκαν οχτώ χρόνια από τη ρατσιστική εν ψυχρώ δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Οι δύο χρυσαυγίτες δολοφόνοι, Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος, αρχικά κρίθηκαν ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά και καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη. Στο Εφετείο όμως τούς αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα (…) καλής συμπεριφοράς και μειώθηκε η ποινή τους στα 20 χρόνια κάθειρξης και μετά από 6 χρόνια στη φυλακή αφέθηκαν ελεύθεροι! Τελικά καταδικάστηκαν πάλι στη μεγάλη δίκη της Χ.Α. για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, σε 6 χρόνια κάθειρξη και ξαναμπήκαν φυλακή.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το