Δε θα περάσει η επιδίωξη τρομοκράτησης αγωνιστών που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις ενάντια στα Διόδια!

Το τελευταίο διάστημα στέλνονται δεκάδες κλήσεις σε αγωνιστές και κατοίκους που συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις στις Αφίδνες, στη Βαρυμπόμπη ή στην ευρύτερη περιοχή, ενάντια στη δημιουργία νέων διοδίων στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου και στο χαράτσι των υπαρχόντων. Πολλές απ΄ αυτές στάλθηκαν και σε αγωνιστές της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας, και αφορούν συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν από φορείς, συλλόγους και συλλογικότητες το 2017, με στοιχεία που πήρε η αστυνομία από αυτοκίνητα (όπως αριθμό πινακίδας κοκ) που ήταν σταθμευμένα στις περιοχές των συγκεντρώσεων, με αποτέλεσμα να καλούνται ακόμη και άσχετοι με αυτές άνθρωποι!

Καλούνται λοιπόν αγωνιστές, είτε για να καταθέσουν ως μάρτυρες για «στοιχειοθέτηση» κατηγοριών για «παρακώλυση συγκοινωνιών» και να «μετατραπούν» ίσως αύριο σε κατηγορούμενους, ή για να χρησιμοποιηθούν  «μαρτυρίες» τους, ώστε να σχηματισθεί δικογραφία. Είτε πάλι, για ν’ απολογηθούν, ως κατηγορούμενοι και με βάση μια ήδη σχηματισμένη δικογραφία.

Οι κλήσεις αυτές στηρίζονται στο νομικό πλαίσιο διώξεων κατά του κινήματος, που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, και που όχι μόνο διατήρησε, αλλά και ενίσχυσε η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Που παρά τη συμμετοχή μελών του στο «κίνημα κατά των διοδίων», τα χρόνια πριν το 2015, και τις ανάλογες υποσχέσεις του, εφαρμόζει με μεγαλύτερο σθένος, και σ΄ αυτό το μέτωπο επίθεσης, τις πολιτικές των προκατόχων του. Διατηρώντας τα διόδια, αυξάνοντας το κόστος διέλευσης και συνεχίζοντας τους σχεδιασμούς για δημιουργία νέων.

Δεν τρομοκρατούμαστε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να συμμετέχουμε στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις! Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγωνιστές και στους κατοίκους! Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης των αγωνιστών και των κατοίκων αυτών των περιοχών που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στην ελεύθερη μετακίνηση, για ελεύθερους δρόμους και για κατάργηση των διοδίων! Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στις συγκεντρώσεις και στις διαδηλώσεις, το μόνο μέσο διεκδίκησης, όλων όσων δικαιούται ο λαός μας!

  • Όχι στις διώξεις κατά του κινήματος των διοδίων!

  • Να φύγουν τα διόδια – Δρόμοι ελεύθεροι για όλους!

  • Όχι στα νέα πλευρικά διόδια, αγώνας για να φύγουν και τα υφιστάμενα!

  • Δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης για όλο το λαό!

  • Έχουμε χρυσοπληρώσει τους δρόμους, ανήκουν σε όλους μας και όχι στους εργολάβους!

 

Μάρτης 2019

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το