Στρατιωτικές ασκήσεις από τις ΗΠΑ στο έδαφος της Εσθονίας κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, με τη ρωσική πρεσβεία να κάνει λόγο για «επικίνδυνα παιχνίδια».

Ως «προκλητικές και επικίνδυνες» χαρακτήρισε τις στρατιωτικές ασκήσεις που θα ξεκινήσουν από σήμερα, Τρίτη, έως τις 10 Σεπτεμβρίου οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ με πραγματικά πυρά στο έδαφος της Εσθονίας, η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον.

«Δώσαμε προσοχή σε μηνύματα, συμπεριλαμβανομένων και των “The Washington Times” όπου υπάρχουν αντι-ρωσικοί ισχυρισμοί και υποστήριξη των μέσων ενημέρωσης για τις ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ και της Εσθονίας που πραγματοποιούνται από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου, χρησιμοποιώντας συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων, σε άμεση γειτνίαση και σε πολύ κοντινή απόσταση με τα ρωσικά σύνορα, στα 110 χιλιόμετρα» αναφέρεται σε ανάρτηση στο διαδίκτυο.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει ζητήσει επανειλημμένως από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της να περιορίσουν τις δραστηριότητές τους και να εκτρέψουν τους χώρους άσκησης, από τη γραμμή επαφής των συνόρων μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ. Θεωρούμε τις ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Εσθονία προκλητικές και εξαιρετικά επικίνδυνες για την περιφερειακή σταθερότητα» αναφέρει η πρεσβεία.

Τι «μήνυμα» θέλει να στείλει προς τη Μόσχα το ΝΑΤΟ;

Η ρωσική διπλωματική αποστολή, δήλωσε πως θα ήθελε να μάθει ποιο είναι το «μήνυμα» που θέλει να στείλει το ΝΑΤΟ προς τη Μόσχα.

«Γιατί πραγματοποιείται αυτό το σκανδαλώδες παιχνίδι; Τι σήμα θέλουν να μας στείλουν τα μέλη του ΝΑΤΟ; Ποιος πραγματικά τροφοδοτεί εντάσεις στην Ευρώπη; Και όλα αυτά, συμβαίνουν στο πλαίσιο μιας επιδεινωμένης πολιτικής κατάστασης σε αυτήν την περιοχή της ευρωπαϊκής ηπείρου. Ερώτηση: πώς θα αντιδρούσαν οι Αμερικανοί εάν διεξάγονταν τέτοιες βολές από τον στρατό μας κοντά στα σύνορα των ΗΠΑ;» καταλήγει με αυτό το ερώτημα η ανακοίνωση.

πηγή: sputnik

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το