Ρατσιστική επίθεση εναντίον ανηλίκων προσφυγόπουλων, με τέσσερα παιδιά να έχουν τραυματιστεί, σημειώθηκε χθες το βράδυ στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, 10 νεαρά άτομα μπήκαν στη δομή, όπου στεγάζονται ανήλικοι 12 έως 14 ετών, με μαχαίρια, σιδερολοστούς, καδρόνια και άλλα αντικείμενα και με υβριστικά και ρατσιστικά συνθήματα, κυνηγούσαν και κτυπούσαν τα προσφυγόπουλα. Από την επίθεση, που σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της δομής, Θοδωρή Καραγιάννη, έγινε με οργανωμένο σχέδιο, ένας ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα από τα κτυπήματα, στους άλλους τρεις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε σπίτι της δομής.

Φωτογραφία

Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της δομής, Θοδωρή Καραγιάννη, άγνωστοι συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο με μαχαίρια, καδρόνια και σιδερολοστούς, φώναξαν αρχικά ρατσιστικά συνθήματα και στη συνέχεια επιχείρησαν να εισβάλουν στο χώρο όπου φιλοξενούνται τα παιδιά.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ: ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ 15ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΔΡΑΣΤΕΣ

Ένας 38χρονος άνδρας και ο 14 ετών γιος του ταυτοποιήθηκαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr, ως δύο από τους δράστες της άγριας επίθεσης εναντίον δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων κατά την οποία τραυματίστηκαν τέσσερα ανήλικα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι δύο υπέβαλαν μάλιστα μήνυση κατά ενός 15χρονου Σύρου σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ με προφορική εντολή εισαγγελέα τόσο ο 15χρονος όσο και ο 14χρονος κατηγορούμενος αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο πατέρας του τελευταίου κρατείται και αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα. 

Προς το παρόν δεν έχει συλληφθεί άλλο από τα δέκα περίπου άτομα, που επιτέθηκαν στη δομή -που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος- οπλισμένα με μαχαίρια, σιδερολοστούς και καδρόνια, αφού έσπασαν τις πόρτες βρίζοντας και απειλώντας.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της δομής, Θοδωρής Καραγιάννης, κατήγγειλε οργανωμένο σχέδιο, «όπως αποδεικνύεται και από σχετικό υλικό» τονίζοντας πως οι δράστες «άρχισαν να κυνηγάνε τα ανήλικα και να τα χτυπούνε με μίσος, ενώ παράλληλα φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα».

Ο ένας από τους τραυματίες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από χτυπήματα στο στήθος, ενώ οι άλλοι τρεις δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, καθώς υπέστησαν ελαφρά τραύματα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το