14.50

Ρίψη χημικών πραγματοποιήθηκε εντός του χώρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών η ΕΛΑΣ – Αποχώρησαν τα ΜΑΤ αφού είχαν κρατήσει εγκλωβισμένους περί τους 80 φοιτητές – Πορεία διαμαρτυρίας αυτή την ώρα στην οδό Πατησίων.

12.10΄ μμ

Έφοδος της αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα. Η αστυνομία εισέβαλε στο ίδρυμα ενώ υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμένους φοιτητές που επιχείρησαν να «σπάσουν» το λοκ άουτ που αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου, για όλη την εβδομάδα (από 11 έως 17 Νοεμβρίου). 

Επίδειξη αυταρχισμού με εισβολή ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτή τη στιγμή μέσα στην ΑΣΟΕΕ βρίσκονται περίπου 200 φοιτητές που παραμένουν εγκλωβισμένοι με κίνδυνο να συλληφθούν. Υπάρχουν πληροφορίες πως φοιτητές που βρίσκονταν έξω από το Πανεπιστήμιο έχουν χτυπηθεί από τα ΜΑΤ.  Οι εγκλωβισμένοι φοιτητές καταγγέλλουν πως η αστυνομία δεν επιτρέπει σε άτομα με ιατρικό πρόβλημα να αποχωρήσουν από το κτίριο ενώ η κατάσταση είναι αποπνικτική. 

Θυμίζουμε πως χθες πραγματοποιήθηκε επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ στην οποία άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. απέκλεισαν την κεντρική πύλη και την είσοδο επί της Δεριγνύ, για να ελέγξουν τους εσωτερικούς χώρους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ (poreia.net)

Καταγγελία για την εισβολή των ΜΑΤ στο χώρο της ΑΣΟΕΕ

Μετά από εντολή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν το πρωί στο προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ με δακρυγόνα και ξυλοδαρμούς ενάντια σε εκατοντάδες φοιτητές που βρίσκονταν εντός της σχολής. Τα ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο να μην αφήνουν ούτε τα ΕΚΑΒ να μπουν στο χώρο για να μεταφέρουν τραυματισμένους φοιτητές. 

Η κυβέρνηση επιχειρεί να σπείρει ένα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας μπροστά και στην επερχόμενη επέτειο του πολυτεχνείου. Προσπαθεί να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των φοιτητών και της νεολαίας. Σε αυτό αποσκοπεί και η απόφαση της πρυτανείας για κλείσιμο της σχολής μέχρι τις 17 Νοέμβρη! Είναι οι ίδιοι που κατηγορούν τους φοιτητές ότι κλείνουν τις σχολές!

Η Φοιτητική Πορεία καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ στο χώρο της ΑΣΟΕΕ και καταδικάζει την απόφαση της πρυτανείας για το lock out της σχολής. Καλούμε την νεολαία και το λαό να υπερασπιστεί τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το άσυλο!

  • ΕΞΩ οι αστυνομικές δυνάμεις από την ΑΣΟΕΕ!
  • ΚΑΤΩ τα χέρια από το άσυλο!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το