Αποσύρθηκε η κλούβα των αστυνομικών δυνάμεων, που νωρίτερα το βράδυ της Δευτέρας είχε περικυκλώσει το ΑΠΘ.

Περίπου στις 10:30 το βράδυ, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από την οδό Εθνικής Αμύνης, στην οποία είναι η είσοδος του ΑΠΘ, με τον δρόμο να δίνεται ξανά στην κυκλοφορία.  

Τα γεγονότα στις 9 μμ

Σε δυναμική επέμβαση στην Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις. 

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ, μια κλούβα της αστυνομίας και μια διμοιρία των ΜΑΤ απέκλεισαν την είσοδο της Πρυτανείας στο ΑΠΘ. Παράλληλα, η αστυνομία απέκλεισε και περιμετρικά τις εισόδους του Πανεπιστημίου.

Σημειώνεται ότι μέσα στην Πρυτανεία υπάρχουν περίπου 80 φοιτητές και φοιτήτριες

Σύμφωνα με μαρτυρίες φοιτητών, στον ευρύτερο χώρο του πανεπιστημίου οι αστυνομικές δυνάμεις επιδίδονται σε κυνηγητό φοιτητών, οι οποίοι δεν συμμετέχουν στην κατάληψη.

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ – ΩΡΑ 8:30 ΜΜ

Περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις βρίσκεται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από τις 20.30. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία σχεδιάζει επέμβαση στο εσωτερικό του με σκοπό την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας.

Έχουν γίνει τουλάχιστον πέντε προσαγωγές ατόμων που προσέγγιζαν το χώρο. Την ίδια στιγμή υπάρχουν δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες εντός της Πρυτανείας αλλά και άλλων σχολών του ΑΠΘ. Η αστυνομική κινητοποίηση σε όλη την πόλη είναι μεγάλη, αλλά ομάδες δικηγόρων, καθηγητών, φοιτητών και πολιτών προσπαθούν να προσεγγίσουν το χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε νωρίς το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το