Αυτή είναι η «λιτή» ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στο τεράστιο  πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η μεσαιωνική στάση της ελληνικής εκκλησίας.

Το μοναδικό κράτος στον κόσμο, που ενώ έχει θέσει σε καραντίνα την ελληνική κοινωνία, δεν νομοθετεί με αντίστοιχο τρόπο για τις θρησκευτικές συναθροίσεις. Το μοναδικό κράτος που απλά ελπίζει…

Την περασμένη Κυριακή, σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας οι παπάδες από κοινού με τους πιστούς τους δημιούργησαν εκατοντάδες υγειονομικές βόμβες με τον εκκλησιασμό και την θεία κοινωνία. Την ίδια στιγμή απαγορεύεται, λοιδορείται και τιμωρείται οποιαδήποτε άλλη συνάθροιση.

Από κοντά και οι παπαγάλοι της δημοσιογραφίας… «Δεν είμαι αρμόδιος να μιλήσω για τη θεία κοινωνία- Δεν είμαι εγώ αυτός που έχω τις γνώσεις(!) να πάρω θέση…» και πολλά ακόμη παρόμοια εκστομίζουν σύσσωμοι οι δημοσιογραφικοί αστέρες.

Ούτε η κυβέρνηση λοιπόν μπορεί να νομοθετήσει, ούτε οι παπαγάλοι των ΜΜΕ μπορούν να έχουν γνώμη για τη θεία κοινωνία. Έχουν βέβαια επάρκεια και γνώμη για όλα τα υπόλοιπα. Δεν είναι αρμόδιοι να πουν αν ο κορoνοϊός κολλάει από το ίδιο κουτάλι, αλλά γνωρίζουν ότι μεταδίδεται και εξοργίζονται στην περίπτωση να βρεθούν κάποιοι σε κοντινή απόσταση σε μια παραλία. Και με απύθμενη υποκρισία βρίζουν όλους… τους άλλους… που «παρανομούν» και επιχαίρουν την τιμωρία τους… Για τους παππάδες τσιμουδιά όλοι.

Η ιερά σύνοδος συνεδριάζει κάτω από αφόρητες πιέσεις. Αφού αυτοί που εκδίδουν καθημερινά νόμους και διατάγματα, έστειλαν απλά τον Τσιόρδα να εκθέσει το μέγεθος του προβλήματος στην ιεραρχία. Λες και το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζουν την κατάσταση.

«Ελπίζουμε» και εμείς λοιπόν. Ελπίζουμε να σταματήσει έστω και σήμερα το επικίνδυνο μεσαιωνικό παραμύθι. Γιατί αλλιώς ακυρώνονται στην πράξη όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν ξεχνάμε. Δεν ξεχνάμε ότι είμαστε πολίτες του μοναδικού κράτους που δεν τολμά, ακόμη και τώρα, να σταθεί απέναντι στο μεσαίωνα… Και ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ακόμη και αυτή τη κρίσιμη ώρα απλά… «ελπίζει».

Σχολιάζοντας κορονοϊκά…

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το