Για μία ακόμη φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πετάει στα σύννεφα εν μέσω πανδημίας αφού πιστεύει πως στην Ελλάδα με το δεύτερο lockdown, μαζεύουμε χρήματα.

Μετά το «πετυχημένο» ότι γνωρίζει πως μερικοί είναι εξαρτημένοι από το μισθό τους, το νεοφιλελεύθερο αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πως μαζεύουμε χρήματα για να τα ξοδέψουμε ή και να τα επενδύσουμε μετά την… πανδημία!

Δεν ξέρουμε βέβαια που αναφέρεται. Αν αναφέρεται σε 5-10 ισχυρούς που θα βγουν κερδισμένοι από την κρίση ή στον μέσο Έλληνα.

Η αναφορά του ωστόσο όταν μιλούσε με τον δημοσιογράφο John Defterios, η οποία προβλήθηκε στο 5ο EU – Arab World Summit, φαίνεται πως αφορά τους Έλληνες.

Ενώ δηλαδή ο μέσος Έλληνες δεν ξέρει αν θα ζήσει ή όχι, αν θα έχει δουλειά ή όχι, αν θα έχει σπίτι ή όχι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά ή μάλλον εκφράζει την ποποίθησή του ότι η Ελλάδα θα συγκαταλέγεται στις χώρες που θα αναδειχθούν κερδισμένες από τις ανακατατάξεις που θα προκαλέσει η πανδημία στην παγκόσμια οικονομία.

«Είμαι σίγουρος πως η ανάκαμψη θα είναι ισχυρότατη μόλις έχουμε το εμβόλιο. Στην Ελλάδα οι αποταμιεύσεις αυξάνονται, που σημαίνει πως ο κόσμος θα θέλει να προβεί σε δαπάνες όταν η πανδημία τελειώσει. Και οι επιχειρήσεις θα θέλουν να επενδύσουν. Και οι έξυπνες επιχειρήσεις ήδη επενδύουν» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ακόμα αναρωτιόμαστε αν αναφέρεται στον «κόσμο» της Ελλάδας, τον λαό ή απλά στον «κόσμο» στο σαλόνι του σπιτιού του.

Τώρα πως θα περάσουμε σε δαπάνες με μισθό 500-700 ευρώ, με αναστολή εργασίας, με δεκάδες επιχειρήσεις κλειστές, με την εστίαση στο κόκκινο και τόσα άλλα, μόνον ίσως ένας εξωγήινος μπορεί να ξέρει…

Κερασάκι στην τούρτα: Την ώρα που ούτε τηλεκπαίδευση δεν μπορούμε να έχουμε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις «σύγχρονες τηλεπικοινωνιακές υποδομές» που διαθέτει η χώρα.

Τελικά τα λέει για να τον πιστέψουμε ή απλά μιλάει στον εαυτό του, αυτοθαυμαζόμενος;

Υστερόγραφο: Αν με τη λέξη «κόσμος» υπονοεί την τάξη του και μόνο, ας το σημειώνει για να μην παρεξηγείται…

πηγή documentonews.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το