γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος

Η Ελλάδα δεν κρύβει τα αισθήματά της για τους Σαουδάραβες. Μεταφέρουμε μια πληροφορία, που ίσως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την πάταξη της εγκληματικότητας!

Εντυπωσιάζει η θυελλώδης ανάπτυξη των σχέσεών μας με τη Σαουδική Αραβία. Τη χώρα επισκέφθηκε πρόσφατα ο κ. πρωθυπουργός και συναντήθηκε με τον μεγάλο, διεθνούς ακτινοβολίας ανθρωπιστή πρίγκιπα, Μοχάμεντ μπιν Σάλμαν.

Η Ελλάδα δεν κρύβει τα αισθήματά της για τους Σαουδάραβες. Σε μία συγκλονιστική επίδειξη θάρρους αφαίρεσε από την ελληνική άμυνα, αγνοώντας ακόμα και τη λεγόμενη τουρκική απειλή, μια πυροβολαρχία Patriot με τους αξιωματικούς της και τη μετέφερε στην έρημο για να προστατεύσει αυτό το καταπληκτικό Βασίλειο που ακτινοβολεί μέσα από τις άμμους. Για την Αθήνα η υπεράσπιση των φίλων του κ. Νετανιάχου στη Μέση Ανατολή, είτε πρόκειται για το Ριάντ, είτε για τα Εμιράτα, είναι ασφαλώς πρώτιστο θέμα ελληνικής τιμής και αξιοπρέπειας και κανένα κόστος δεν μπορεί να θεωρηθεί υπερβολικό για την εκπλήρωση ενός τέτοιου καθήκοντος.

Εξάλλου δεν λείπουν οι Έλληνες αξιωματούχοι που τονίζουν την κοινότητα των αξιών που συνδέει τις δύο χώρες, ενώ η υπουργός Πολιτισμού, κυρία Μενδώνη έχει καταβάλλει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να οικοδομήσει τις πολιτιστικές σχέσεις Ελλάδος και Σαουδικής Αραβίας.

Είναι όλα αυτά μια έμπρακτη και θαρραλέα απάντηση της Αθήνας στους προβοκάτορες της CIA που κατηγορούν τον Μοχάμεντ μπιν Σάλμαν ως ενεχόμενο στη δολοφονία και τον τεμαχισμό με πριόνι του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Κασόγκι, στις ύποπτες διεθνείς οργανώσεις που κατηγορούν τη Σαουδική Αραβία ότι πραγματοποιεί γενοκτονία στην Υεμένη, αλλά και σε διάφορους ανεκδιήγητους της ελληνικής δημοσιογραφίας, που έχουν βαλθεί να συκοφαντούν με κάθε ευκαιρία τον Πρωθυπουργό, την κυβέρνηση, τη ΝΔ και εν γένει την Ελλάδα.

Πάντως εμείς διαβάζουμε τους Times του Ισλαμαμπάντ και επειδή δεν γνωρίζουμε αν η κυβέρνηση τούς διαβάζει και αυτή, θέλουμε να μεταφέρουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία, που ίσως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για τη μεταρρύθμιση του ελληνικού σωφρονιστικού συστήματος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το έγκλημα.

Κατά το δημοσίευμα λοιπόν, δύο Πακιστανοί που καταδικάσθηκαν για σειρά εγκλημάτων στη Σαουδική Αραβία εκτελέσθηκαν και εν συνεχεία τα σώματά τους σταυρώθηκαν και περέμειναν εκτεθειμένα στο πάρκο σύμφωνα, όχι με τους περαστικούς, αλλά με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Παρόλο που θεωρούμε εκδήλωση αδικαιολόγητης επιείκειας την εκτέλεση προ της σταύρωσης, νομίζουμε ότι αυτό το είδος ποινής είναι κατάλληλο και για μας. Επί πλέον έχει το πλεονέκτημα να φρονηματίζει και τα μικρά παιδάκια που κάνουν τυχόν τη βόλτα τους στα πάρκα. Αφήστε που οι γονείς τους θα μπορούν, και μόνο θυμίζοντάς τους τον περίπατο στο πάρκο, να τα κάνουν να τρώνε σε κλάσματα δευτερολέπτου το φαγάκι τους. Από την Μοντεσόρι στον Κασόγκι, από τον Πιαζέ στον Μοχάμεντ μπιν Σάλμαν!

Υ.Γ.: Κακώς ο κ. Μητσοτάκης δεν πήρε μαζί του στο Ριάντ και την κυρία Κεραμέως.

πηγή: kosmodromio.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το

Παρόμοια αρθρογραφία