«Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για τους μαθητές, ενώ η κυβέρνησή του προχωράει σε σειρά αντιεκπαιδευτικών μέτρων, που οδηγούν ακόμα και σε κλείσιμο τμημάτων» τονίζει ο σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας-Φούρνων

Το υποκριτικό, όπως το χαρακτηρίζουν, ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για τους μαθητές την ώρα που η κυβέρνηση προχωρά σε «σειρά αντιεκπαιδευτικών μέτρων, που οδηγούν ακόμα και σε κλείσιμο τμημάτων» καταγγέλλει ο σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας-Φούρνων.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για «φιέστες» και «επικοινωνιακά τρικ», αναφερόμενοι στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο στην Ικαρία  και στο δημοτικό σχολείο της περιοχής, το οποίο αν και ήταν κλειστό άνοιξε για τις ανάγκες της …φωτογράφισης.

«Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για τους μαθητές, ενώ η κυβέρνησή του προχωράει σε σειρά αντιεκπαιδευτικών μέτρων, που οδηγούν ακόμα και σε κλείσιμο τμημάτων. Ένα από αυτά είναι και η αξιολόγηση, που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη υποβάθμιση των σχολείων. Η έκθεση Πισσαρίδη άλλωστε, που ασκεί επίδραση στο έργο της, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών καθώς αναφέρει ότι το κόστος ανά ώρα επαφής δασκάλου/καθηγητή και μαθητή στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλό» αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί στη σχετική ανακοίνωση, καταγγέλλοντας «την υποκρισία τους και διαμηνύουμε ότι μαζικά και ενωτικά θα αποτρέψουμε τα σχέδια τους»

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το