Ο ένας μετά τον άλλον κλείνουν οι ανοιχτοί χώροι των αστικών κέντρων· Ο Υμηττός,το Πεδίο του Άρεως, το Αττικό Άλσος, το πάρκο Τρίτση και διάφορα άλλα πάρκα ανά την Ελλάδα και μεταξύ άλλων και η παραλία της Θεσσαλονίκης ύστερα από μία “μικρή καμπάνια” των ΜΜΕ, υπό την αιτιολογία ότι ο κόσμος παραβλέπει τα μέτρα ασφάλειας και συνωστίζεται σε αυτούς τους χώρους. Αυτή είναι μια εικόνα που από τότε που άρχισε η ιστορία του κορονοϊού καλλιεργείται σταθερά και αταλάντευτα τόσο από τα κυβέρνηση, που κάνει λόγο για«λίγους ανεύθυνους», όσο και από τα παπαγαλάκια της, τα κυρίαρχα ΜΜΕ.

Η εικόνα αυτή όμως έχει πολύ κοντά ποδάρια, καθώς ήδη πριν από την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας είδαμε ρεπορτάζ, μεταξύ άλλων, με λεζάντα περί «ανεύθυνων» που ξεχύνονται στις παραλίες με μετάδοση ζωντανής εικόνας …ερημικής παραλίας! Σε όλη αυτήν την προσπάθεια ήρθε να προστεθεί και βίντεο-διαμάντι που αναμεταδόθηκε στα ΜΜΕ από την «συνωστισμένη» παραλία της Θεσσαλονίκης εξόφθαλμα παραποιημένο. Το καίριο ερώτημα εν προκειμένω είναι το εξής:

Για ποιόν λόγο χρειάζεται η κυβέρνηση και τα κυρίαρχα ΜΜΕ να πλάσουν και να προωθήσουν αυτήν την«πραγματικότητα», των κάποιων ανεύθυνων απείθαρχων πολιτών, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ακόμα και πριν την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ότι η συντριπτική πλειοψηφία έχει αυτοπεριοριστεί; Άλλωστε, ισχυρή απόδειξη ότι σοβαρό ζήτημα με τις εξόδους και των συνωστισμό δεν υφίσταται είναι η ίδια η ανάγκη των ΜΜΕ να καταφύγουν σε τέτοιες πρακτικές.

Είναι πολύ απλό. Εάν η κατάσταση εκτροχιαστεί, το οποίο αποτελεί δυστυχώς σοβαρό σενάριο, ΔΕΝ θα φταίνε οι 30.000 κενές θέσεις στο ΕΣΥ, ΔΕΝ θα φταίνε οι 6.000 ελλείψεις σε γιατρούς, ΔΕΝ θα φταίνε οι μόλις 557 ΜΕΘ σε όλη την χώρα, ΔΕΝ θα φταίνε οι μεγάλες επιχειρήσεις (βλ. Teleperformance), οι οποίες απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους συνωστισμένους χωρίς κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, ΔΕΝ θα φταίει το ότι δεν γίνονται τεστ, αλλά θα φταίνε οι απείθαρχοι που πήγαν βόλτα στο πάρκο για μισή ώρα.

Αυτή είναι η πολιτική που ξεδιάντροπα επιλέγουν οι κυβερνώντες σε αυτήν τη χώρα, προκειμένου να αποποιηθούν τις βαρύτατες ευθύνες τους, καθώς δεν έχουν λάβει ακόμα μετά από τόσο καιρό κανένα σοβαρό μέτρο ενίσχυσης του συστήματος υγείας, ισχυριζόμενοι ότι δεν υπάρχουν λεφτά, αλλά την ίδια στιγμή δίνουν κραυγαλέα ασιχροκερδή πόσα στις ιδιωτικές κλινικές, έχουν 11 εκατομμύρια για να επιβραβεύσουν τα κανάλια για τη θαυμάσια δουλειά που κάνουν για την κυβέρνηση, έχουν περιθώριο να τους χαρίσουν συνολικά 21 εκατομμύρια απαλλάσσοντάς τους από την ετήσια δόση για τις τηλεοπτικές άδειες.

Νταϊάννα Μουστάκη

Poreia.net

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το

Παρόμοια αρθρογραφία