Μαζική συμμετοχή και ηχηρό «όχι» σε μείωση εισακτέων και πανεπιστημιακή αστυνομία – Χημικά και κρότου λάμψης κατά διαδηλωτών στα Προπύλαια.

Ιδιαίτερα μαζικό το μπλοκ της Φοιτητικής Πορείας και του Εκπαιδευτικού Ομίλου

Δυναμική κινητοποίηση του φοιτητικού κινήματος ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείο Παιδείας.

Πάνω από 5.000 φοιτητές, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς πήραν μέρος στο τρίτο κατά σειρά μεγάλο συλλαλητήριο από τα Προπύλαι στο Σύνταγμα.

Με χημικά και κρότου λάμψης απάντησε η αστυνομία όταν η πορεία έφτασε στη Βουλή.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι που είχαν προσυγκέντρωση στα Προπύλαια κατευθύνθηκαν στη Βουλή.

Η αστυνομία που αρχικά παρακολουθούσε, όσο ο όγκος των διαδηλωτών πλησίαζε προς το Σύνταγμα, πύκνωνε τις δυνάμεις της με αποκορύφωμα όταν οι φοιτητές έφτασαν μπροστά στη Βουλή και επιχείρησαν να ανέβουν στο πλακόστρωτο δέχθηκαν χημικά και κρότου λάμψης με αποτέλεσμα να διαλυθούν όμως γρήγορα ανασυντάχτηκαν και επέστρεψαν.

Τα συνθήματα που ακούγονται καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας είναι: «Ούτε αστυνομία ούτε διαγραφές. Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές». «Ακούστε το καλά τι λένε οι φοιτητές. Έξω η ασφάλεια απ’ολες τις σχολές». «Τα νομοσχέδια σας είναι μια απάτη. Όχι άλλα βάρη στων φοιτητών την πλάτη» και «Φασίστα σκουπίδι Χρυσοχοϊδη».

Οι διατάξεις για τους ταξικούς φραγμούς, τη μείωση των εισακτέων και την αστυνόμευση των Πανεπιστημίων μονοπωλούν το νομοσχέδιο.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το