Οι αρχές συνέλαβαν τελικά τον Συριακής καταγωγής δράστη επτά σεξουαλικών επιθέσεων με απόπειρες βιασμού στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στην αστυνομοκρατούμενη περιοχή των Εξαρχείων, στο χρονικό διάστημα από 24 Οκτωβρίου έως 20 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ πρόκειται για “μια ακόμα επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ”. Είναι όμως έτσι;

Από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, οι Αρχές έφτασαν στη σύλληψή του μετά από απεύθυνση μιας γυναίκας που τον αναγνώρισε σε κατοίκους των Εξαρχείων οι οποίοι κατάφεραν να τον εντοπίσουν. Κατά την προσπάθεια μάλιστα των κατοίκων να τον βρουν γυρνώντας με μηχανάκια τους γύρω δρόμους, οι ίδιοι παρακολουθούνταν από την Αστυνομία ως ύποπτοι! Κι έτσι όταν οι κάτοικοι τον βρήκαν, συνελήφθη τελικά από την Αστυνομία…

Να σημειωθεί εδώ πως ο δράστης είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2022 και προφυλακίστηκε για απόπειρα βιασμού σε βάρος μίας ηλικιωμένης γυναίκας στον Άλιμο. Έναν χρόνο όμως μετά αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας επειδή στο μεταξύ δεν δικάστηκε (…), παραβιάζοντας στη συνέχεια τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, όπως η διαμονή του στη δομή της Μαλακάσας, καθώς και να παρουσιάζεται 3 φορές τον μήνα στο Α.Τ. Ωρωπού. Γι αυτό τον λόγο ο Υπουργός Προ.Πο. ζήτησε τη διοικητική διερεύνηση σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του συλληφθέντα και την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, “μια ακόμα επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ!”

Να σημειωθεί ακόμα ότι την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου ο συγκεκριμένος συνελήφθη για πρόκληση φθορών στο Μοναστηράκι, πέρασε αυτόφωρο και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ δεν διέθετε κανένα νομιμοποιητικό έγγραφο στην κατοχή του. “Άλλη μια επιτυχία των αστυνομικών και δικαστικών Αρχών!”

Τελικά η αστυνομική δύναμη με τα ποικίλα μέσα, που ξημεροβραδιάζεται γύρω από την πλατεία Εξαρχείων προστατεύοντας τον φράχτη και τρομοκρατώντας κατοίκους και περαστικούς, δεν θα είχε αντιληφθεί τίποτα αν δεν είχαν κινητοποιηθεί οι ίδιοι οι παρακολουθούμενοι και τρομοκρατούμενοι από την Αστυνομία κάτοικοι!

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το