Δραστήριες και ενεργητικές καθημερινές παρεμβάσεις της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

24 Μαρτίου 2019

Στήλες:

Μοιραστείτε το άρθρο
Με δραστήριο τρόπο άρχισε την παρέμβασή της η δημοτική κίνηση της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ με στόχο τις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μάη. Με την εφημερίδα της παράταξης στο χέρι, τα μέλη και οι φίλοι της παρεμβαίνουν σε διάφορα σημεία της πόλης, μοιράζοντας το φύλο στις λαϊκές, σε χώρους δουλειάς (δημοτικούς χώρους, ΙΚΑ) και στα καφενεία.

Μαζικό είναι επίσης το μοίρασμα και σε σπίτια της πόλης. Ιδιαίτερα θετική είναι η αντιμετώπιση των συμπολιτών στις συζητήσεις με τα μέλη της παράταξης.

Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν όλη την επόμενη περίοδο, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζονται και άλλου είδους παρεμβάσεις, με πρώτη τη διοργάνωση γλεντιού στις 30 του Μάρτη στο δημοτικό αναψυκτήριο Δημήτρης Κιντής. Γίνονται επίσης συζητήσεις με συναγωνιστές και φίλους της πόλης για τη συγκρότηση ενός πλατιού δημοκρατικού και αγωνιστικού ψηφοδελτίου.

Δραστήρια επίσης είναι η παρουσία της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ και στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όπως φαίνεται και απ’ το θέμα που αναφέρεται παρακάτω.

Με αφορμή τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις κατασχέσεις απ’ τους τραπεζικούς λογαριασμούς συμπολιτών για χρέη προς το Δήμο

Στις 26 -2 έγινε συζήτηση στο Δ.Σ. του Δήμου με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες του Δήμου και την πολιτική που εφαρμόζεται απ’ τη δημοτική αρχή γύρω απ’ το καυτό θέμα των χρεών προς το Δήμο. Το θέμα είχε φέρει για συζήτηση η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης με παλιότερο αίτημά της.

Στη συζήτηση που έγινε ήρθαν στο φως σημαντικά στοιχεία για την κατάσταση των νοικοκυριών, αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της πόλης. Από τα στοιχεία που παρουσίασαν οι υπηρεσίες του Δήμου πάνω από 1500 ΑΦΜ είναι μπλοκαρισμένα απ’ το Δήμο για χρέη προς αυτόν που ξεπερνάνε τα 1500 ευρώ. Οι οφειλές προς το Δήμο ξεπερνάνε τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ 50 περίπου επιχειρήσεις οφείλουν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.

Με τις τοποθετήσεις τόσο των υπηρεσιακών παραγόντων όσο και της δημοτικής αρχής έγινε σαφές ότι η δημοτική αρχή δεν προτίθεται να αμφισβητήσει την εφαρμογή του νόμου και ότι θα συνεχίσει την πολιτική των κατασχέσεων απ’ τους τραπεζικούς λογαρια­σμούς. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και η πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης καθώς και των φορέων που ελέγχονται απ’ τις δυνάμεις του ΚΚΕ στην περιοχή. Παρά την αρχική γενικά σωστή ανάλυση για τα προβλήματα στα λαϊκά νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις της πόλης, η κατάληξη της πρότασης στο δημοτικό συμβούλιο ήταν τελικά: “.. το δημοτικό συμβούλιο να εισηγηθεί στην κυβέρνηση και τα κόμματα να ψηφίσουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ στη Βουλή έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα τα δημοτικά συμβούλια να μπορούν να αποφασίζουν τη διαγραφή χρεών σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών”!

Έτσι, μετά από μεγαλόστομες διακηρύξεις και λεονταρισμούς κατέληξε σε μια πρόταση που αν μη τι άλλο δημιουργεί αυταπάτες για το χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής και το ρόλο που μπορεί να παίξει το κοινοβούλιο. Να σημειώσουμε επίσης ότι στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι γνωστοί φορείς που συμπαρατάσσονται με το ΚΚΕ, οι οποίοι στις ομιλίες τους επανέφεραν την ίδια πρόταση, αφού όμως πρώτα στόλισαν το δημοτικό συμβούλιο με πλήρως απαξιωτικά λόγια και αφού με μεγάλα αλλά κούφια λόγια μάς δήλωσαν ότι δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες για τις νομικές και άλλες θεσμικές διαδικασίες, καταλήγοντας όμως τελικά στη κατάθεση πρότασης νόμου στη Βουλή!

Απ’ τη μεριά του, ο εκπρόσωπος της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, Γιώργος Σόφης, στη τοποθέτησή του ανάλυσε το θεσμικό πλαίσιο που οδηγεί στις κατασχέσεις, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η εφαρμογή διατάξεων νόμου που οφείλονται στα τρία μνημόνια που ψήφισαν οι διαδοχικές κυβερνήσεις των μνημονίων. Τόνισε, επίσης, ότι για να εφαρμοστεί η πολιτική των μνημονίων χρειάζεται και το αντίστοιχο αυταρχικό θεσμικό πλαίσιο που απειλεί υπαλλήλους και δημοτικά συμβούλια. Υπενθύμισε επιπλέον στους υποστηρικτές του κινήματος “δεν πληρώνω” (ΣΥΡΙΖΑ, κλπ) τα αδιέξοδα της πολιτικής αυτής και φυσικά τη μεγάλη αλλαγή πολιτικής των ίδιων που σήμερα βρίσκονται στην κυβέρνηση και καλούν όλο το λαό να πληρώσει, και με κάθε θυσία μάλιστα, αυτά που χρωστάει! Καυτηρίασε την προσπάθεια της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού και τόνισε ότι μόνο με σοβαρές και μαζικές κινητοποιήσεις μπορεί να εξαναγκαστεί η κυβέρνηση να αναστείλει την πολιτική των κατασχέσεων.

Στην τελική ψηφοφορία το δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία υπερψήφισε την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης (την ψήφισε φυσικά και η παράταξη του Δημάρχου), κάτι που φαίνεται ότι  «ξέχασε» να αναφέρει  στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ήταν η μόνη παράταξη που δεν ψήφισε την πρόταση δηλώνοντας ότι η πρόταση, αυτή δημιουργεί αυταπάτες στους πολίτες και δεν συμβάλλει στη δημιουργία κινήματος αντίστασης στη βάρβαρη πολιτική των κατασχέσεων.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το
Go to Top