Έχει αποδειχθεί επανειλημμένα ότι πολλά από τα κόμματα και οργανώσεις με τα οποία το ΚΚΕ έχει, τις πολυδιαφημισμένες, διεθνείς σχέσεις έχουν βαριά πολιτικά κρίματα.
Έτσι και στην περίπτωση της Σρι Λάνκα, το ΚΚΕ εμφανίζεται να έχει «αδελφική» μακρόχρονη σχέση με το ΚΚ Σρι Λάνκα (ΚΚΣΛ), το οποίο μάλιστα έστειλε θερμό χαιρετιστήριο μήνυμα για το 21ο συνέδριο του κόμματος. Αντίστοιχο μήνυμα έστειλε και το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο (JVP) Σρι Λάνκα, με το οποίο επίσης εμφανίζεται να έχει σχέσεις ο Περισσός.
Μάλιστα, το ΚΚΕ σε πρόσφατη ανακοίνωσή του για τα γεγονότα στη χώρα αυτή του Ινδικού Ωκεανού αναφέρει πως: «Στηρίζει την πάλη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου (JVP), των κομμουνιστών της χώρας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, την υπεράσπιση των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων».

Αναρωτιέται κανείς, γιατί το ΚΚΕ στηρίζει το JVP και όχι το ΚΚΣΛ με το οποίο έχει μακρόχρονη σχέση; Γιατί απλούστατα το ΚΚΕ γνωρίζει πώς το δεύτερο συμμετείχε, μαζί με άλλα 13 κόμματα, στον συνασπισμό που στήριζε τον πρώην πρόεδρο Γκ. Ρατζαπάξα και την κυβέρνησή του που «εκπαραθύρωσε» η πρόσφατη λαϊκή εξέγερση, κάτι για το οποίο βέβαια το ΚΚΕ «ποιεί την νήσσαν».
Αλλά και το JVP δεν πάει πίσω σε καιροσκοπισμό και ρεφορμισμό. Αν και στο μήνυμα που έστειλε, επ’ αφορμή του 21ο Συνεδρίου, το JVP χαιρετίζει το ΚΚΕ που δεν «συμμετέχει στις λεγόμενες “κυβερνήσεις Αριστερού Συνασπισμού”, των οποίων ο βασικός στόχος είναι η διαχείριση των κρίσεων», στη χώρα του κάνει ακριβώς τα αντίθετα.

Ο ηγέτης του Ανούρα Ντισσαναγιάκε ήταν ένας από τους τρεις που έθεσαν υποψηφιότητα στο κοινοβούλιο για την ανάληψη της προεδρίας της χώρας, μετά την «κοπάνα» του πρώην προέδρου στο εξωτερικό!
Ο Ντισσαναγιάκε έχει διατελέσει επίσης υπουργός Γεωργίας, Κτηνοτροφίας, Γης και Άρδευσης στην αστική κυβέρνηση της Χαντρίκα Κουμαρατούνγκα το 2004, αν και στην ηγεσία του JVP ανήλθε το 2014.

Μάλιστα δήλωσε πως είναι έτοιμος να αναλάβει, αυτός και το κόμμα του, την ευθύνη της σταθεροποίησης της χώρας ώστε να βγει απ’ την κρίση εντός 6 μηνών(!), δίνοντας χέρι βοηθείας στο σύστημα που συγκλονίζεται απ’ την κρίση.
Με τη στάση του αυτή καλλιεργεί νέες αυταπάτες στο λαό προσανατολίζοντάς τον στο ναρκοθετημένο κοινοβουλευτικό παιχνίδι αντί στον μαζικό εξωκοινοβουλευτικό αγώνα και την επαναστατική προοπτική ανατροπής της αστικής τάξης και του ιμπεριαλισμού, πρακτική που ουκ ολίγες φορές έχουμε δει και απ’ το ΚΚΕ να εφαρμόζει στη χώρα μας.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το