Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Δημήτρης Οικονόμου, αναφερόμενος στο φιάσκο με τη μη σύλληψη μέχρι αυτήν την ώρα του καταδικασμένου χρυσαυγίτη, Χρήστου Παππά, παρουσιάστηκε ως αυτόκλητος υπερασπιστής της ΕΛΑΣ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Επηρεάζει κάπως τη ζωή μας αυτό; Εντάξει έγινε μια αβλεψία. Μπορεί κάποιος αστυνομικός να πήγε εκείνη την ώρα για πιπί, ε του έφυγε ο Παππάς. Εντάξει τώρα».

«Γιατί σου φαίνεται αδιανόητο;» είπε ο Δ. Οικονόμου σήμερα το πρωί σχολιάζοντας την είδηση της μη σύλληψης έως αυτή την ώρα του καταδικασμένου Χρ. Παππά, ενώ απευθυνόμενος στη συνάδελφο του είπε: «Σιγά ρε Εύα, ε όχι και βατερλό. Μια αβλεψία είναι».

«Δεν προβλέπεται η κράτηση τους, ούτε η επιτήρηση τους» πρόσθεσε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, παρά τις συνεχείς αστυνομικές διαρροές τις προηγούμενες ημέρες για «στενή παρακολούθηση». «Η αστυνομία δε θα έπρεπε να είναι, όπως μας έλεγαν μερικοί αστυνομικοί στα πέντε μέτρα. Είχαν μια διακριτική επιτήρηση, όπως έλεγαν. Προφανώς δεν ήταν λεπτό προς λεπτό από πάνω τους και ο άλλος είχε τον σχεδιασμό του και την κοπάνησε. Δεν το θεωρώ και φοβερό εγώ να σου πω την αλήθεια. Δεν το θεωρώ και συγκλονιστικό το ότι κρύβεται για λίγες μέρες ο Παππάς» πρόσθεσε ο Δ. Οικονόμου.

«Τι πρέπει να γίνει για να συγκλονιστούμε δηλαδή; Ρωτάει η συνάδελφος του, με εκείνον να απαντά: Επηρεάζει κάπως τη ζωή μας αυτό ρε συ Εύα μου; Εντάξει έγινε μια αβλεψία. Μπορεί κάποιος αστυνομικός να πήγε εκείνη την ώρα για πιπί, ε του έφυγε ο Παππάς. Εντάξει τώρα» κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή» αναφέρουν ότι αξιωματούχοι υπηρεσιών ασφαλείας είχαν αποπειραθεί να εντοπίσουν τον Χρ. Παππά και αμέσως μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου στις 7 Οκτωβρίου. Οι προσπάθειές τους, ωστόσο, είχαν αποβεί άκαρπες. Η τελευταία φορά που η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε ίχνη του ήταν την 1η Οκτωβρίου όταν ο θεωρούμενος υπαρχηγός της οργάνωσης έδωσε το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, στο πλαίσιο περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

The Press Project

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το