Ενώ βομβαδιζόμαστε με δηλώσεις ρατσιστικής και σεξιστικής αηδίας, ο Φώτης Σεργουλόπουλος είπε τα παρακάτω όταν βρέθηκε καλεσμένος της Ελεονώρας Μελέτη στην βραδινή εκπομπή του Alpha “Μεσάνυχτα”.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είχε σκεφτεί, πριν αποκτήσει το δικό του παιδί το ενδεχόμενο της υιοθεσίας, ο Φώτης Σεργουλόπουλος είπε:

Αυτή τη στιγμή βλέπω ότι υπάρχουν τόσα ασυνόδευτα παιδιά στην Ελλάδα, μακάρι να βρεθεί ένας τρόπος να βρουν ένα σπίτι. Όσα κι αν λένε για τον κόσμο που έρχεται απο την ανατολή και ζητάει ένα καταφύγιο στην Ελλάδα, το να πάρει η μάνα το παιδί της μέσα σε μία φουσκωτή βάρκα, να το ρίξει στη θάλασσα με ένα σωσίβιο, γνωρίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να το χάσει, φαντάσου τι αντιμετωπίζει πίσω της για να φύγει τρέχοντας. Κι έρχεσαι τώρα εσύ να μου πεις ότι “παιδιά έχουμε χάσει την ταυτότητά μας και τον ελληνισμό μας”.

Όχι, την ταυτότητά σου, το έθνος σου και τον ελληνισμό σου θα τον αποκτήσεις και θα τον ισχυροποιήσεις όταν δεχτείς αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Να κάνεις ένα σύστημα, να μπορέσεις να τους αφομοιώσεις και να μπορέσεις να δώσεις ζωή σε ανθρώπους που φύγαν κυνηγημένοι με αυτόν τον τρόπο, που στοιβάζονται σαν τα ζώα μέσα σε ένα σκάφος, το οποίο ξέρουν ότι θα βυθιστεί, με την ελπίδα να πεταχτούν έξω κάποιοι και να ζήσουν οι μισοί…

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το

Παρόμοια αρθρογραφία