Μετά τη Σάμο έρχονται τα Γρεβενά. Γονείς κρατούν τα παιδιά τους στο σπίτι λόγω των προσφυγόπουλων που παρακολουθούν μαθήματα στο σχολείο.

Ο Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου δημοτικού σχολείου της πόλης,  συνεχίζουν για τρίτη ημέρα να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, όπου το απόγευμα λειτουργεί δομή εκπαίδευσης προσφυγόπουλων.

Οι γονείς διαμαρτύρονται υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν τηρηθεί τα κριτήρια που προβλέπονται ως προς τη δημιουργία δομής υποστήριξης εκπαίδευσης προσφυγόπουλων στο συγκεκριμένο σχολείο και δεν έχει ακολουθηθεί ο οδικός χάρτης, σε ό,τι αφορά το πλαίσιο εμβολιασμού των παιδιών – καταγγελία που διαψεύδεται.

Από τα 103 παιδιά που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο για τρίτη ημέρα απουσίασαν τα 63, με ευθύνη και προσωπική επιλογή των γονέων.

Οι μαθητές πρόσφυγες του Δημοτικού παρακολουθούν μαθήματα από τις 14:00 έως τις 18:00 και το ημερήσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλαμβάνει Γλώσσα, Μαθηματικά, Αγγλικά, Γυμναστική, Πληροφορική και μαθήματα Μουσικής και Εικαστικών Τεχνών.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα υγιεινής και καθαριότητας του σχολείου, εκτός από μια θέση καθαρίστριας που προβλέπεται από το οργανόγραμμα στη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου, μετά τη δημιουργία δομής εκπαίδευσης προσφύγων, ο δήμος Γρεβενών έχει προσλάβει και δεύτερο άτομο. Δηλαδή, από τις 14:00 έως τις 18:00, υπάρχουν δυο καθαρίστριες που φροντίζουν τους χώρους υγιεινής για 50 μαθητές.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών λειτουργούν πέντε δομές εκπαίδευσης προσφυγόπουλων, όπου έχουν εγγραφεί 145 παιδιά, εκ των οποίων τα 105 είναι στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τα 40 στη Δευτεροβάθμια. Οι τέσσερις δομές βρίσκονται στην πόλη των Γρεβενών στο 7ο και 3ο δημοτικό σχολείο όπου εκπαιδεύονται μαθητές του δημοτικού και στο 1ο γυμνάσιο και ΕΠΑΛ όπου εκπαιδεύονται παιδιά του Γυμνασίου και Λυκείου. Επίσης, λειτουργεί και δομή εκπαίδευσης στην Κρανιά Γρεβενών για τα 21 παιδιά των προσφύγων που διαμένουν στα δύο ξενοδοχεία της ορεινής κωμόπολης.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχο περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς συλλόγου γονέων είχε εκδηλωθεί και στη Σάμο προ ημερών. Στην πράξη, ωστόσο, με πάμπολλα παραδείγματα, αποδεικνύεται ότι οι ΔΥΕΠ δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων, παρέχοντας παράλληλα το ύψιστο δικαίωμα της εκπαίδευσης στα προσφυγόπουλα.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το