Α ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Για το σεισμό στην Τουρκία

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ

ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΣΥΡΙΑΣ

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΑΣ

ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΡΗΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΈΛΛΕΙΨΗΣ  ΒΑΣΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·         ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ  ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ

·         ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ

Δραματικές  συνέπειες  είχαν οι σεισμικές δονήσεις που έπληξαν και συνεχίζουν να πλήττουν  τις περιοχές της ΝΑ Τουρκίας και της   Βόρειας Συρίας.

Η επίθεση του εγκέλαδου – που στο πέρασμά του ισοπέδωσε ολόκληρες περιοχές και οδήγησε στον θάνατο πολλές χιλιάδες ανθρώπους – έδρασε στο κοινωνικό τοπίο της πλήρους απαξίωσης των λαϊκών αναγκών για αντισεισμική προστασία, για κατοχύρωση του θεμελιώδους δικαιώματος στην ασφαλή κατοικία και αξιοπρεπή ζωή. Οι όποιες φυσικές απειλές δεν αποτελούν την πραγματική αιτία της τραγωδίας που βιώνουν οι σεισμόπληκτοι λαοί της Τουρκίας και της Συρίας, σε μια εποχή που η επιστήμη μπορεί να χαρίσει τα φώτα της για την πρόληψη των φυσικών απειλών και η τεχνολογία τα  αναγκαία μέσα για την αντιμετώπισή τους. Η πραγματική αιτία βρίσκεται στην δομή ενός άδικου εκμεταλλευτικού συστήματος  που εκμηδενίζει την αξία της ανθρώπινης ζωής  και αποψιλώνει τα λαϊκά στρώματα από θεμελιώδη και αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ δηλώνει ότι θα εκφράσει και έμπρακτα την υποστήριξή του, σε συνεννόηση με την ΟΛΜΕ, και καλεί τους εκπαιδευτικούς να εκφράσουν με όλους τους δυνατούς τρόπους την υποστήριξη και αλληλεγγύη τους.

Το ΔΣ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το