Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ίλιον, 17–10 –2022

Ύστερα από δυναμική παρέμβαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ ματαιώθηκε εκδήλωση σε σχολείο της περιοχής μας με σκοπό την προώθηση στα σχολεία του προγράμματος Participation που χρηματοδοτείται από το ταμείο Horizon 2020 με τίτλο «Πρόληψη του εξτρεμισμού και της ριζοσπαστικοποίησης των νέων». Πρόκειται για πρόγραμμα εγκεκριμένο από το υπουργείο παιδείας και εντάσσεται στην εδώ και δύο δεκαετίες προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να στοχοποιήσει τον ριζοσπαστισμό.

Στόχος αυτών των προγραμμάτων είναι να συκοφαντήσουν αρχικά και στη συνέχεια να ποινικοποιήσουν κάθε αγωνιστική φωνή, ιδεολογική αντίληψη και δράση που αμφισβητεί την βαρβαρότητα που ζούμε. Οι νέοι μας δεν έχουν ανάγκη από τέτοια προγράμματα, από τέτοια «ιδεολογική καθοδήγηση». Έχουν ανάγκη από θέρμανση και υποδομές στα σχολεία τους, από καθηγητές, από σύγχρονα βιβλία. Κόντρα στην αβεβαιότητα και την μοιρολατρία έχουν ανάγκη από όραμα για μια δίκαιη και πραγματικά ελεύθερη κοινωνία.

Ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε να διδάξουμε στα παιδιά την ιστορική αλήθεια για τις εποποιίες των λαών όταν πήραν την υπόθεση στα χέρια τους και αντιστάθηκαν σε κατακτητές και δικτάτορες. Να τα διαπαιδαγωγήσουμε με τις αξίες και τα ιδανικά του συλλογικού αγώνα, ώστε να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση αυριανών σκεπτόμενων και ενεργών εργαζόμενων.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην υλοποιήσουν και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να μην προωθήσουν τέτοια προγράμματα. Επίσης να έχουν τα μάτια τους και τα αυτιά τους ανοιχτά και να ενημερώσουν το ΔΣ της ΕΛΜΕ, αν αντιληφθούν ότι προωθείται τέτοιο πρόγραμμα στα σχολεία ή οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα στοχεύει στην ενσωμάτωση και καθυπόταξη των νέων.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Η Γραμματέας

Αθανασία Ρήγα Νίτσα Παληγεώργου

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το