Από το πρωί της Τρίτης η παρουσία της αστυνομίας ήταν πολύ ισχυρή στην ευρύτερη περιοχή των Προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, έχοντας αποκλειστεί ακόμα και οι δρόμοι γύρω από τα νοσοκομεία Άγιος Σάββας και Ελπίς, ανάμεσα στα οποία οι αστυνομικοί έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενημερώνοντας επίσης ότι θα πέσουν χημικά ώστε να κλείσουν τα παράθυρα των νοσοκομείων. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας “…Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε για τη σύλληψη ατόμου, το οποίο εμπλέκεται σε υποθέσεις εμπρηστικών επιθέσεων. Μετά την προσαγωγή του, ομάδες ατόμων που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, ανέβηκαν στην ταράτσα και προέβησαν σε ρίψεις αντικειμένων (πέτρες, οικοδομικά υλικά κ.λπ.) σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, παρεμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κατάσχεση και μεταφορά του οχήματος του συλληφθέντα…”
Το πρωί της Τετάρτης εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους 78 συλληφθέντες, κατά τη διάρκεια δύο επιχειρήσεων εκκένωσης των Προσφυγικών. Σε κείμενό τους οι 78 συλληφθέντες ζητούν να “στηριχθεί έμπρακτα η κοινότητα των κατειλημμένων προσφυγικών….. Είναι σαφής η επιλογή του κράτους να χτυπά τους φτωχούς και τους ταξικά καταπιεσμένους, όπως έγινε χθες με την Ιωάννα Κολοβού, που για 15.000 ευρώ της έσπασαν την πόρτα και εισέβαλαν στο σπίτι της για να επιβάλουν τη βίαιη έξωσή της”, ενώ σχετικά με την αιτιολογία της επιχείρησης για τον εντοπισμό του φερόμενου ως εμπρηστή της “Real News” υποστηρίζουν πως “Το κράτος της καταστολής χρησιμοποίησε τη σύλληψη του συντρόφου μας για να επεκτείνει την επίθεσή του συνολικά στη γειτονιά.”
Κυβέρνηση και Αστυνομία φαίνονται αποφασισμένες να συντηρήσουν την ένταση, εν μέσω διαμαρτυριών και σκανδάλων, ενώ φωτογραφία στο Twitter δείχνει ανθρώπους στημένους με το πρόσωπο στον τοίχο και δεμένους πισθάγκωνα, έξω από το εκκενωμένο κτίριο. Μεταξύ των προσαχθέντων ήταν και ο βραβευμένος φωτορεπόρτερ και μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Νίκος Πηλός, που βρισκόταν στο σημείο για την καταγραφή των γεγονότων και στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.
Σχετική ανακοίνωση έβγαλε και η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου που καταδικάζει απερίφραστα την προσαγωγή και κράτηση του συναδέλφου τους, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως “…Καταγγέλλουμε τη βίαιη παρεμπόδιση να δουλέψει και την πολύωρη κράτηση του συναδέλφου και την κατασταλτική ενέργεια της προσαγωγής του που στόχο έχουν τη λογοκρισία την οποία πασχίζει να επιβάλλει η κυβέρνηση…. Οι επιδιώξεις τους έχουν γενικότερη στόχευση, την μη καταγραφή από φωτορεπόρτερ, καμεραμάν και δημοσιογράφους της βάρβαρης κρατικής κατασταλτικής δράσης και την αποσιώπησή της για να μην ενημερώνεται ο λαός για την κρατική βαρβαρότητα, να μην συνειδητοποιεί ότι η αντιλαϊκή πολιτική συνοδεύεται διαχρονικά από την ένταση της κρατικής καταστολής, να μην συνειδητοποιεί τον αντιλαϊκό ρόλο του κράτους…. Δηλώνουμε ότι δεν ανεχόμαστε και ούτε θα υποκύψουμε στις απαιτήσεις κράτους και κυβερνήσεων να
κρύβουμε από το λαό την αντιλαϊκή πολιτική και την κατασταλτική βαρβαρότητα επειδή έτσι θέλουν οι κυβερνήσεις και το κράτος. Δεν θα κάνουμε τη δουλειά μας καθ’ υπόδειξη της αστυνομίας και της εκάστοτε κυβέρνησης… Η τρομοκρατία στους εργαζόμενους δε θα περάσει”.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το