Πάψε με ευχές να ελπίζεις
οι θεοί πως θα λυγίσουν

Συνοψίζουμε τι έχουμε πει μέχρι τώρα, για να ξέρουμε τι λέμε:
-Δεν μπορούμε να προσλάβουμε πυροσβέστες διότι το χειμώνα που δεν έχουμε φωτιές θα κάθονται και θα τους πληρώνουμε τσάμπα.
-Δεν μπορούμε να προσλάβουμε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό γιατί όταν δεν έχουμε πανδημίες θα κάθονται και θα τους πληρώνουμε τσάμπα.
-Δεν μπορούμε να προσλάβουμε δασκάλους γιατί το καλοκαίρι θα κάθονται και θα τους πληρώνουμε τσάμπα.
-Δεν μπορούμε να προσλάβουμε στρατηγούς γιατί όσο δεν έχουμε πόλεμο θα κάθονται και θα τους πληρώνουμε τσάμπα.

Όπα! Αυτό δεν κάνει να το λέμε. Πόλεμο δεν έχουμε ούτε με την Τουρκία, αφού διώξαμε τα συστήματα άμυνας των νησιών, «κατ’ απαίτηση» της γείτονος και για την υπεράσπιση της «παγκόσμιας δημοκρατίας», στην Ουκρανία. Πόλεμο δεν έχουμε ούτε με τη Βόρεια Μακεδονία, αφού τα ’παμε, τα συμφωνήσαμε, άλλο που δεν τα εφαρμόσαμε. Και τώρα; Τι θα κάνουμε χωρίς τους βαρβάρους; Ευκολάκι η απάντηση: Να κηρύξουμε πόλεμο στους Χούθι. Για ποιο λόγο; Ε! Όλο και κάποιος Χούθι, όταν η Χουθία ήταν(;) μέρος της Περσικής Αυτοκρατορίας -και να μην ήταν δε θα το ψειρίσουμε τώρα- θα πήρε μέρος στη μάχη των Θερμοπυλών, το 480 πΧ, εναντίον μας. Κιμπάρης ο Δένδιας: «Θα παραχωρήσω το στρατηγείο της Λάρισας στην ευρωπαϊκή δύναμη «Ασπίδα» ενάντια στους Χούθι», δήλωσε ως μεγάλος στρατηλάτης. Για το στρατηγείο της Λάρισας δεν ξέρουμε, αλλά εν καιρώ ειρήνης έχουμε μεγαλουργήσει, στρατιωτικώς. Με τις φωτιές τινάξαμε στον αέρα πυρομαχικά στρατοπέδου στο Βόλο και το αξιόμαχο του στρατοπέδου αγνοείται. Με τις πλημμύρες βουλιάξαμε στη λάσπη τα στρατιωτικά ελικόπτερα, άλλου στρατοπέδου, στο Στεφανοβίκειο. Δεν ξέρουμε αν τα στεγνώσαμε τα ελικόπτερα για να στείλουμε κάνα-δυο, μέχρι να «ντύσουμε» αξιοπρεπώς τη φρεγάτα που θα νικήσει τους Χούθι και θα προφυλάξει τα «ελληνόκτητα» πλοία που πλέουν στη χουθική θάλασσα. Εδώ που τα λέμε, τι να σου κάνουν και οι μαύροι οι Χούθι. Και να θέλανε να μη χτυπήσουνε «ελληνόκτητο» πλοίο, πώς να το αναγνωρίσουνε, αφού δεν φέρει ελληνική σημαία…

Παρεμπιπτόντως, παραχωρείς ευγενικά το σπίτι σου, στους φίλους σου. Όχι στρατηγείο ολόκληρο, που το συντηρεί ο ελληνικός λαός, που χορταίνει την οικογένειά του με τέσσερα τοστ τη μέρα.

Και αφού τοστ…
Συνοψίζουμε τι έχουμε πει μέχρι τώρα, για να ξέρουμε τι λέμε:
-Τέσσερις φέτες τυρί τοστ για τετραμελή οικογένεια τη μέρα, είναι επαρκείς. Τι να τις κάνεις περισσότερες, να τις πετάξεις; Με 4 τοστ, Γιώργο, χορταίνει η οικογένεια όλη. (Ατάκα δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ). Και να τις φας τις υπόλοιπες, τι θες να γίνεις; Οχτακόσια κιλά; (μνημονιακή ατάκα Άδωνι).

-Υπάρχουν πέντε λόγοι για να χαμηλώσουμε το θερμοστάτη του καλοριφέρ το καταχείμωνο. 1) Το κρύο κάνει καλό στην επιδερμίδα… Την τσιτώνει. 2) Το κρύο κάνει καλό στην καρδιά… Γενικά. Εκτός από αυτούς που πεθαίνουν από το κρύο. 3) Το κρύο νερό μπορεί να κάνει καλό στο δέρμα… Τέρμα ο θερμοσίφωνας επιτέλους. 4) Ένα πιο δροσερό περιβάλλον βοηθάει να κοιμηθείτε καλύτερα…. Μαζί και οι τέσσερις βελέντζες που θα ’χεις από πάνω. 5) Η άσκηση σε εξωτερικό χώρο το χειμώνα μπορεί να ενισχύσει τις ενδορφίνες και να έχει θετική επίδραση στην ψυχική υγεία… Μπα! Καλύτερη άσκηση είναι το πλύσιμο στη σκάφη. (Από ανάρτηση στα σόσιαλ του «δημοσιογράφου», Χατζηνικολάου που, όταν τον έκραξαν επαρκώς, την κατέβασε).

-Λεφτόδεντρα είπαμε δεν υπάρχουν. Η Ελληνική κυβέρνηση έδωσε € 31.728.747,00 επιχορήγηση στο σύζυγο της Προέδρου της ΕΕ, Ούρσουλα Φον, για …μελέτη έρευνας και ανάπτυξης και όχι γιατί φιλοξενήθηκε το καλοκαίρι στο μέγαρο του Μητσοτάκη στα Χανιά.
Για τους αγρότες ό,τι δώσαμε, δώσαμε. Τα υπόλοιπα μόνοι τους. Θα τους δώσουμε, απλόχερα, ακόμα και μια προειδοποίηση 72 ωρών από το γνωστό 112, για επερχόμενη κακοκαιρία. Έτσι θα έχουν το χρόνο και τη δυνατότητα να ξεριζώνουν τα αμπελάκια, τα μαρουλάκια κλπ, και να τα πηγαίνουν ψηλότερα στο βουνό. Και όταν περάσει η κακοκαιρία, να τα φέρνουν πίσω.

Αφού τα’ παμε, τα συμφωνήσαμε, Όλοι τώρα στους δρόμους!
Οι Χούθι εντωμεταξύ θα έχουν ξεραθεί στα γέλια.

Τάνια Ζωγράφου

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το