Με ποια λογική οι επιδημιολόγοι εισηγούνται εκ περιτροπής και εξ αποστάσεως διδασκαλία;

Η επιστημονική δεοντολογία ορίζει να μείνουν σε όσα ορίζει η επιστήμη τους κι αυτό είναι στη πύκνωση ή αραίωση του πληθυσμού, εν προκειμένω του μαθητικού και όχι τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτή και ακόμα περισσότερο τον τρόπο που θα γίνει το μάθημα. Τώρα το πως θα γίνει η επιστημονικά επιβαλλόμενη αραίωση είναι δουλειά της παιδαγωγικής επιστήμης και όχι δικιά τους.

Η επιστήμη λοιπόν ορίζει σχολείο κάθε μέρα με μικρό αριθμό παιδιών στην τάξη, με τεστ και καθαριότητα. Αυτό θα έπρεπε να λέει και η επιδημιολογία και να μην αρκείται σε μπακαλίστικους τρόπους αντιμετώπισης κι αυτό ανεξάρτητα από το χρόνο που θα ανοίξουν.

Αν θέλουν (οι έγκριτοι επιδημιολόγοι) να προσφέρουν υπηρεσίες στην κοινωνία και τα παιδιά ας προβάλλουν το σωστό τρόπο αλλιώς ας σταματήσουν να κάνουν τα παγαγαλάκια του υπουργείου και της κυβέρνησης και να προσπαθούν να πείσουν τους γονείς ότι ο μόνος εφικτός τρόπος επιστροφής στο σχολείο είναι η εκ περιτροπής διδασκαλία ας σταματήσουν να προετοιμάζουν τους γονείς να δεχτούν ως κάτι απολύτως φυσιολογικό το να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο μέρα παρά μέρα και να κάνουν μάθημα από απόσταση.


Η ερώτηση που απευθύνουν οι δημοσιογράφοι των κεντρικών δελτίων στους επιδημιολόγους είναι κλειστή και προκαθορισμένη…”Προτείνετε λοιπόν εκ περιτροπής διδασκαλία”;

Λες και δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Ε …και στην εκ περιτροπής κολλάει και η εξ αποστάσεως.

Η μόνη επιστήμονας που αντιστάθηκε και έβαλε παιδαγωγικό πρόταγμα και όχι το μότο της κυβέρνησης.

Η μόνη που μίλησε για καθημερινό σχολείο με λιγότερα παιδιά στο τμήμα, το αυτονόητο δηλαδή, είναι η κυρία Λινού η οποία σαφώς είπε να δημιουργηθούν τμήματα με λιγότερα παιδιά να προσληφθούν εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι καθαριότητας….Τελειώνοντας πρόλαβε να πει ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ. Μπράβο και πάλι Μπράβο. Βάζει μπροστά τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους.

Ο κοινός νους αντιλαμβάνεται πόσο αφύσικο είναι να πηγαίνουν τα παιδιά μέρα παρά μέρα στο σχολείο και πόσο κακό θα κάνει σε όλα τα παιδιά , ακόμα περισσότερο σε εκείνα που ανήκουν στις πιο ευάλωτες ομάδες.

Στέλλα Τραγά (από το fb)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το