Μαζική και δυναμική ήταν στα Γιάννενα την Δευτέρα η κινητοποίηση καταγγελίας της εισβολής των ΜΑΤ και της ωμής βίας στη οποία προέβησαν κατά φοιτητών που έκαναν κατάληψη με απόφαση των συλλόγων τους στην πρυτανεία ΑΠΘ ενάντια στο νόμο Κεραμέως και για να ανοίξουν οι σχολές.

Στην κινητοποίηση καλούσαν με απόφαση της Γ.Σ. ο σύλλογος της καλών τεχνών ενώ απόφαση στήριξης πήρε ο σύλλογος των Εστιακών της Δουρούτης μέσα από συνεδρίαση του Δ.Σ. Με πανό συμμετείχε επίσης ομάδα φοιτητών των Εστιακών της Δόμπολης! Με κοινό πανό συμμετείχαν και οι σύλλογοι Ιστορικού – Αρχαιολογικού, ΒΕΤ, Ιατρικής, Φυσικού, ΠΤΝ μετά από απόφαση των Δ.Σ.



Τα μέλη της Φοιτητικής Πορείας στήριξαν τα μπλοκ των συλλόγων και χαιρετίζουν την μαζική κάθοδο των φοιτητών παρότι το κάλεσμα βγήκε μόλις λίγες ώρες πριν.

Τα γεγονότα στο ΑΠΘ ήταν μόνο ένα δείγμα από αυτό που εννοούσε η κυβέρνηση όταν μιλούσε για «πάταξη της εγκληματικότητας» με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία! Καλούμε όλους τους φοιτητές να μαζικοποιήσουν τις συλλογικές τους διαδικασίες, να απαιτήσουν την προκήρυξη Γενικών Συνελεύσεων των σχολών τους και να πλημμυρίσουντους δρόμους!

Επόμενο ραντεβού την Πέμπτη 25-02 στις 12:00 στην Περιφέρεια.
Συνεχίζουμε!

Ανταπόκριση Φοιτητική Πορεία

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το