Ανταπόκριση από Φοιτητική Πορεία

Την Τετάρτη 24 του μηνός πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Δυνάμεις του Μ-Λ ΚΚΕ και της Φοιτητικής Πορείας πραγματοποίησαν παρέμβαση ενάντια στην Γενοκτονία που διαπράττει το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ στην Παλαιστίνη με την σύμπραξη των ΗΠΑ. Τοποθετήθηκαν πανό στη διαδρομή που θα ακολουθούσε η φλόγα μέσα στο πανεπιστήμιο και πετάχτηκαν τρικάκια. Στο χώρο του συνεδριακού κέντρου Καρόλου Παπούλια όπου και ήταν η συγκέντρωση ανοίξαμε πανό μαζί με παλαιστινιακές σημαίες και πλακάτ και φωνάξαμε συνθήματα. Έντονο ήταν το κλίμα καταστολής σ’ αυτή την “γιορτή” καθώς σ’ όλο το πανεπιστήμιο ήταν έντονη η παρουσία της ασφάλειας και ιδιαίτερα γύρω από το σημείο που έγινε η παρέμβασή μας.

Την ίδια στιγμή, την ώρα που οι σιωνιστές φασίστες συνεχίζουν τη γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, λαμβάνοντας μάλιστα το πακέτο δισεκατομμυρίων απ’ τις ΗΠΑ, οι συμφοιτητές μας στα μεγάλα αμερικάνικα πανεπιστήμια ξεσηκώνονται με καταλήψεις υπέρ της Παλαιστίνης και μας καλούν να πράξουμε το ίδιο. Θα συνεχίσουμε να μιλάμε για την Παλαιστίνη όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε μέχρι την τελική νίκη. 

Όπως σημειώνεται και στη σχετική ανακοίνωση της Φοιτητικής Πορείας που μοιράστηκε «Λόγος γίνεται αυτές τις μέρες και με αφορμή την αφή της Ολυμπιακής φλόγας στην πόλη μας για τα ιδανικά της ειρήνης, της ενότητας, της ευγενικής άμιλλας και της συμπερίληψης.

Εμείς πιστεύουμε ότι μόνο όταν μιλάς για το δίκαιο αγώνα των παλαιστίνιων συναντάς αυτά τα ιδανικά. Μόνο όταν μιλάς για όλους τους κατατρεγμένους λαούς που δοκιμάζονται από τις βόμβες των ιμπεριαλιστών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου συναντάς αυτά τα ιδανικά. Μόνο όταν μιλάς για αντιπολεμικό μέτωπο και για αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την εξάρτηση συναντάς αυτά τα ιδανικά.

Κι όσο οι επίσημοι θεσμοί και η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ψευδώς αυτά τα ιδανικά ενώ δίνει γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών, τόσο εμείς θα τα αναδεικνύουμε με τους παραπάνω τρόπους. Τόσο εμείς θα συνεχίσουμε να μιλάμε για την Παλαιστίνη που ο αγώνας τους αποτελεί και φάρο για τους αγώνες όλων των λαών απέναντι στους δυνάστες τους».

Το ζήτημα όμως αυτής της παρέμβασης το θέσαμε και στο ΔΣ του ΦΣ Ιστορικού Αρχαιολογικού στο οποίο οι δυνάμεις της ΔΑΠ απουσίαζαν (ως συνήθως). Η ΚΝΕ που δεν ήθελε να στηρίξει αυτή τη δράση κατέβασε  άρον άρον μια δικιά της ανακοίνωση για την Παλαιστίνη. Η ΚΝΕ αν και μας καλούσε σε πολύμορφες δράσεις για την Παλαιστίνη τελικά για άλλη μια φορά αποφάσισε να απέχει από κινητοποίηση που δεν ελέγχει η ίδια. Η ΣΣΠ αν και θετικώς υπερψήφισε την κινητοποίηση αποφάσισε, στα πλαίσια της ιδιοκτησιακής λογικής των φοιτητικών συλλόγων, να οικειοποιηθεί το πανό το συλλόγου που φτιάξαμε και, χωρίς καμιά συνεννόηση, μέλη της το τοποθέτησαν σε σημείο που επέλεξαν ακυρώνοντας την παρουσία του συλλόγου σ’ αυτή την παρέμβαση. 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το