Σε μια αποκάλυψη που αποτελεί ενδεικτικό παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο δρουν οι κυβερνήσεις αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού και της επιβολής lockdown στη Γερμανία προχώρησε η εφημερίδα Die Welt, στις αρχές Φεβρουαρίου.
Το καθ’ όλα καθεστωτικό έντυπο αποκάλυψε ότι το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών με κατά παραγγελία εισηγήσεις επιστημονικών επιτροπών κατάφερε να δικαιολογήσει την επέκταση του πρώτου lockdown στη χώρα, την άνοιξη του 2020.
Το γερμανικό ΥΠΕΣ «προσέλαβε», σύμφωνα με την εφημερίδα, επιστήμονες του παγκοσμίου φήμης Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», καθώς και πανεπιστημίων, με σκοπό να συντάξουν έκθεση που θα προκαλούσε φόβο στους πολίτες, προλειαίνοντας έτσι το έδαφος για περισσότερα «προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα».
Μπορεί οι περισσότερες χώρες να βάσισαν το πρώτο lockdown στο «χειρότερο δυνατό σενάριο», μαζί και η Γερμανία, όμως, σύμφωνα με τη Die Welt, οι επιστήμονες στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν κινήθηκαν αυτόνομα, όπως διαφήμιζε η κυβέρνηση, αλλά υπηρετούσαν εν γνώσει τους συγκεκριμένη πολιτική σκοπιμότητα.
Η εφημερίδα μάλιστα παραθέτει την πολυσέλιδη αλληλογραφία μεταξύ του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» και του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου του 2020, αποκαλύπτοντας το παρασκήνιο της επίμαχης έκθεσης και της επακόλουθης παράτασης του lockdown.
Οι επιστήμονες ουσιαστικά «διαπραγματεύτηκαν» μεταξύ τους για το πιθανό ποσοστό θνησιμότητας που πρέπει να αναφερθεί, «φουσκώνοντας» ουσιαστικά τα στοιχεία, προκειμένου το γερμανικό ΥΠΕΣ να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα και η κυβέρνηση να προχωρήσει σε χρονική παράταση του lockdown.
Υπολογίστηκε έτσι το «χειρότερο σενάριο», σύμφωνα με το οποίο πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στη Γερμανία θα μπορούσαν να πεθάνουν από κορονοϊό εάν οι κοινωνικές δραστηριότητες συνεχιζόταν κανονικά. Βασισμένο σε αυτό το «χειρότερο σενάριο», το κείμενο περιέγραφε μια «δυστοπική» κατάσταση.
Στα έγγραφα μάλιστα που δημοσιοποιεί η Die Welt, αναφέρεται ότι «πρέπει» να προκληθεί «σοκ» και «φόβος» στη γερμανική κοινή γνώμη, ώστε να εξασφαλιστεί η «υπακοή» στα μέτρα του lockdown.
Όταν η επιστήμη μετατρέπεται σε «επιστήμη» με σκοπό την καταστολή του λαού…

Γ. Β.

Νέο τεύχος του περιοδικού “Πορεία” που κυκλοφορεί

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το