ΓΕΛ Μανταμάδου Λέσβου: Μας ακούει κανείς;

Σήμερα, 2 Νοεμβρίου, δύο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, εξακολουθουμε να μην διδασκόμαστε φυσική. Περιττό να πούμε, ότι η Γ λύκειου εξετάζεται και πανελλαδικά. Επίσης έχουμε έλλειψη φιλολόγου για να συμπληρωθούν οι ώρες. Προφανώς και έχουμε προβεί σε κάποιες ενέργειες, αλλά απ’ ότι φαίνεται μάταιη προσπάθεια. Αρχικά, πριν από δεκαπέντε περίπου μέρες στάλθηκε μια επιστολή στο υπουργείο παιδείας και δεν λάβαμε καμία απολύτως απάντηση. Δεν σταματήσαμε όμως εκεί. Χθες, 1 Νοεμβρίου, κλείσαμε το σχολείο μας προκειμένου να συναντήσουμε τον αρμόδιο κύριο Καλαργαλη (περιφερειακό διευθυντή δευτεροβαθμιας).

Μετά την συνομιλία που είχαμε, δεν υπήρξε καμία εξέλιξη στο θέμα μας και ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη της Μυτιλήνης. Μαζί μας παραβρέθηκαν και μαθητές από τα σχολεία ΓΕΛ Πέτρας και το πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης.

Παρ’ όλα αυτά εξακολουθουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα. Σήμερα, λοιπόν, έχουμε προβεί σε κατάληψη του σχολείου μας η οποία θα συνεχιστεί έως ότου δοθει μια λύση στο πρόβλημα. Να αναφερθεί παράλληλα, οτι η ύλη της φυσικής είναι τεράστια και δεν μπορεί να καλυφθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Πως είναι δυνατόν να μιλάμε σήμερα για δημοκρατία την στιγμή που δεν αντιμετωπιζονται ισότιμα όλοι οι μαθητες; Κλείνουμε δύο μήνες χωρίς καθηγητή και θα εξεταστουμε με τα ίδια κριτήρια; Η εκπαίδευση τείνει να γίνει ιδιωτική, τα φροντιστήρια “δίνουν και παίρνουν” και τα σχολεία της επαρχιας χρόνο με τον χρόνο υποβαθμίζονται. Ελπίζουμε να γίνουν κατανοητά τα αιτήματα μας και σύντομα να δοθει τέλος στο πρόβλημα μας (με το οποίο ερχόμαστε αντιμέτωποι κάθε χρόνο!)

Σταματηστε να θεωρείτε τους μαθητές της επαρχίας, τα αποπαίδια της εκπαίδευσης .

Η πρόεδρος και 15μελες ΔΣ ΓΕΛ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το