Ο Πέρσης Διοικητής δολοφονήθηκε από αμερικανική επίθεση drone μπροστά από το Διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης στις 3 Ιανουαρίου 2020

Ο εισαγγελέας της Τεχεράνης, Ali Alqasi Mehr, δήλωσε την Τετάρτη ότι η βρετανική εταιρεία ασφαλείας G4S συμμετείχε στη δολοφονία του Διοικητή της Επαναστατικής Φρουράς, Qasem Soleimani.

Αυτή η εταιρεία, η οποία χειρίστηκε την ασφάλεια της πτήσης στην οποία ταξιδεύει ο Περσικός στρατηγός, ενημέρωσε τους επιτιθέμενους για την άφιξη του αεροπλάνου του στη Βαγδάτη.

Από τη Γερμανία, η αεροπορική βάση Ramstein των ΗΠΑ παρείχε επίσης δεδομένα σε όσους χρησιμοποιούσαν τα drone που χρησιμοποιήθηκαν στον βομβαρδισμό.

Ο Αλκάσι ανέφερε επίσης ότι η εισαγγελία θα υποβάλει την καταγγελία εναντίον των δραστών αυτού του εγκλήματος ενώπιον διεθνών δικαστηρίων.

Ο Soleimani δολοφονήθηκε από αμερικανική επίθεση με αεροσκάφος μπροστά από το αεροδρόμιο της Βαγδάτης στις 3 Ιανουαρίου 2020. Πέντε ημέρες αργότερα, σε αντίποινα αυτής της επίθεσης, η Ιρανική Επαναστατική Φρουρά πυροβόλησε πυραύλους στη βάση των ΗΠΑ Ain al Asad στο Ιράκ.

Μέχρι στιγμής, οι περσικές αρχές έχουν εκδώσει διεθνή εντάλματα σύλληψης για 45 πολίτες των ΗΠΑ που εμπλέκονται στη δολοφονία.

Το πρωί της Τετάρτης, το AP ανέφερε ότι οι αμερικάνικα βομβαρδιστικά πέταξαν πάνω από τον Περσικό Κόλπο. Πιθανώς είναι ελιγμός σχεδιασμένος για να αποτρέψει το Ιράν από το να επιτεθεί σε στρατιωτικούς στόχους των ΗΠΑ κατά την εβδομάδα επετείου του θανάτου του Soleimani.

πηγή: telesur

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το