Όλο και πιο πολύ η κυβέρνηση της ΝΔ εμπλέκει τη χώρα στον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μια συνεργασία ανάλογη με αυτήν της Γερμανίας με την Τσεχία, στο πλαίσιο της οποίας η τελευταία παραδίδει στην Ουκρανία τεθωρακισμένα από το απόθεμα του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας, τα οποία κατόπιν αντικαθίστανται με αντίστοιχα γερμανικά εξοπλιστικά συστήματα.

«Σήμερα μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό για μια παρόμοια συμφωνία με την Ελλάδα, η οποία διαθέτει τέτοια συστήματα και θα την προμηθεύσουμε με γερμανικά άρματα μάχης», δήλωσε ο κ. Σολτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και προσέθεσε ότι οι λεπτομέρειες θα διευθετηθούν από τα υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών. Αντίστοιχες συμφωνίες συνεργασίας θα επιδιωχθούν και με άλλες χώρες, σημείωσε.

Πρόκειται για περαιτέρω εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία, η οποία αποκαλύπτεται μάλιστα από τον Γερμανό καγκελάριο, επιβεβαιώνοντας τις πιέσεις που ασκούνταν για την παροχή επιπλέον οπλισμού, αν και ήδη η ελληνική κυβέρνηση εμφανιζόταν θετική στην αποστολή των σοβιετικών BMP-1 με μόνη προϋπόθεση να αντικατασταθούν άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα όπλα που αποστέλλονται στην Ουκρανία συνεχώς αυξάνονται χωρίς να υπάρχει ενημέρωση ούτε για το είδος του οπλισμού ούτε για τις ποσότητες είχε δηλώσει:

«Η Ελλάδα, όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, βοηθά την Ουκρανία με αμυντικό υλικό, προκειμένου να αμυνθεί στην επίθεση που δέχεται από τη Ρωσία.Το αμυντικό υλικό χορηγείται από τα αποθέματα που διαθέτει η χώρα και δεν αποδυναμώνει ούτε κατ’ ελάχιστον την αμυντική δυνατότητά της».

Η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας και τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ στην ανατολική Ευρώπη και όχι μόνο, αναδεικνύουν τους αδυσώπητους ανταγωνισμούς ανάμεσα στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις τις ΗΠΑ – ΕΕ και Ρωσία – Κίνα, που αφορούν τα δικά τους συμφέροντα με θύματα πάντα τους λαούς. ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν είναι εγγυητές της ειρήνης, είναι εμπρηστές του πολέμου, υπεύθυνοι για το διαμελισμό και τη λεηλασία δεκάδων χωρών για αμέτρητα πραξικοπήματα.

Τεράστια ευθύνη έχει η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και οι προκάτοχοί τηςΜε τις αντιδραστικές στρατιωτικές συμφωνίες με τις ΗΠΑμετέτρεψαν τη χώρα μας σε μια απέραντη βάση υπηρετώντας τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ. Τώρα πρώτη και καλύτερη σπεύδει να αποστείλει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία οδηγώντας τη χώρα μας στα επικίνδυνα και φιλοπόλεμα μονοπάτια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ.

 Ενάντια στον πόλεμο – Απεμπλοκή της χώρας

  • Χρειαζόμαστε ένα πλατύ αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό και φιλειρηνικό κίνημα που θα καταγγείλει τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τα ακραία επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ. Παλεύουμε για να σταματήσει κάθε επέμβαση των ιμπεριαλιστών και την αποχώρηση όλων των στρατών από τη χώρα!
  • Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας μας από τα φιλοπόλεμα σχέδια των ΗΠΑ – ΕΕ. Καμία αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού. Έξω οι βάσεις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ από τη χώρα μας!

πηγή: drepani.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το