Στο χώρο του Πολυτεχνείου παραβρέθηκε τέτοιες μέρες πέρσι αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Περιστερίου, μαζί με εκπροσώπους άλλων σωματείων, καταθέτοντας λουλούδια και αναρτώντας αυτοσχέδια μηνύματα στον περίβολο του Ιδρύματος, επί της Πατησίων, εν μέσω απαγόρευσης ελεύθερων μετακινήσεων και συναθροίσεων.

Η αστυνομική παρουσία ήταν έντονη και σημειώθηκαν διαπληκτισμοί με τους εκπαιδευτικούς, καθιστώντας την παρέμβαση των εκπαιδευτικών επεισοδιακή.Οι εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν την έντονη παρουσία της αστυνομίας στο χώρο και κάλεσαν στην πορεία του Πολυτεχνείου .

A΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ)                                                      ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ  ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τη Δευτέρα 16/11/2020 αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ θα καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, για την 47η  επέτειο από την εξέγερση του Νοέμβρη του 1073.

Την αντιπροσωπεία αποτελούν οι συναδέλφισσες, μέλη  του ΔΣ της ΕΛΜΕ, ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΦΑΡΑ και ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΑΤΟΥΡΟΥ

Για το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)

Ο Πρόεδρος                                              Η Γενική Γραμματέας

Παναγιώτης Καταγής                                       Φατούρου Αγγελική


Για της Εκδηλώσεις στην 47η Επέτειο του Πολυτεχνείου

  • ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 47η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 1973 και στην ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ!
  • ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, ΓΙΑ ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

47 χρόνια μετά, για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση, απαγορεύεται κάθε εκδήλωση για τη μεγάλη αντιϊμπεριαλιστική εξέγερση. Πρόκειται για πρωτοφανή πρόκληση της κυβέρνησης. Με αφορμή την πανδημία, εφαρμόζουν ακραία αντιδημοκρατικά μέτρα, για να ξεχάσουμε τα εκατομμύρια των εργαζομένων και των νέων ανθρώπων που πήραν μέρος στις πορείες στην αμερικάνικη πρεσβεία καταγγέλλοντας τα εγκλήματα ΝΑΤΟ και ΗΠΑ σε βάρος της χώρας μας, που συνεχίζονται μέχρι σήμερα, για να ξεχάσουμε την ακραία φτώχεια και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που πληρώνει ο λαός, για να σπείρουν το φόβο στους εργαζόμενους προκειμένου να σκύψουν το κεφάλι. Γιατί είναι υποκριτική η επίκληση του κινδύνου εξάπλωσης της πανδημίας, από μια διαδήλωση σε ανοιχτό χώρο, με όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας. Είναι η κυβέρνηση των ανύπαρκτων μέτρων για την υγεία (μηδενικές προσλήψεις στο ΕΣΥ, πενιχρή ενίσχυση των ΜΕΘ μόνο από δωρεές, καμιά επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, καμιά ενίσχυση των ΜΜΜ, κανένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων με 15αρια τμήματα -προσλήψεις, δωρεάν τεστ, κ.λ.π.) που χρησιμοποιεί την πανδημία για να περάσει δεκάδες νόμους και ΠΝΠ σε βάρος της εκπαίδευσης και της κοινωνίας.

  • Απαιτούμε να αποχωρήσει αμέσως η αστυνομία από το Πολυτεχνείο. Καμία δίωξη σε βάρος αγωνιστών για «διέγερση σε ανυπακοή». Κάτω τα χέρια από τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Θεσσαλονίκης, της Καρδίτσας και από τα σωματεία τους, που «καλούνται σε απολογία» γιατί καλούν στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο!
  • Θα συνεχίζουμε να βαδίζουμε στο δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης. Με όλους τους υγειονομικούς κανόνες προστασίας, θα βρεθούμε στους δρόμους στις 17 Νοέμβρη!

13 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

Το Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το