Εργατική Πρωτομαγιά στην πόλη της Βέροιας- Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία

   Πραγματοποιήθηκε σήμερα , 1η Μάη, απεργιακή συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά στην πόλη της Βέροιας. Στην απεργιακή συγκέντρωση, στην πλατεία Δημαρχείου της πόλης ,κάλεσαν με αποφάσεις τους το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας, η ΕΛΜΕ Ημαθίας καθώς και τα σωματεία Γάλακτος- Τροφίμων και Ποτών στην Ημαθία, το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας- Πέλλας και το σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας. Η απεργιακή συγκέντρωση χαρακτηρίστηκε από σημαντική συμμετοχή των εργαζόμενων, καθώς έπειτα από πολλά χρόνια ήταν και η μοναδική που πραγματοποιήθηκε στην πόλη. Στους συγκεντρωμένους χαιρετισμό και ομιλίες απεύθυναν ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ, καθώς και εκπρόσωποι των τριών πρωτοβάθμιων σωματείων που καλούσαν στην απεργιακή συγκέντρωση. 

Για άλλη μία φορά εδώ και πολλά χρόνια το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βέροιας- Αλεξάνδρειας, δικαιώνοντας το χαρακτηρισμό “Φαντομάς” που του έχει αποδοθεί, σα να μην εκπροσωπεί τους εργαζόμενους της περιοχής επέλεξε με ανακοίνωσή του να τους καλέσει για συγκέντρωση  στην όλη της Θεσσαλονίκης! Η περίπτωση του ΕΚ Βέροιας είναι πραγματικά αποκαλυπτική  για την κατάσταση στην οποία έχουν οδηγήσει οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού τα πράγματα. Για την υπέρμετρη συμβολή του στις εργατικές διεκδικήσεις ο πρώην πρόεδρος του ΕΚ Βέροιας είναι σήμερα αναπληρωτής πρόεδρος στη ΓΣΕΕ, στην πρόσφατη σύνθεσή της!

   Οι κομματικές δυνάμεις του Μ-Λ ΚΚΕ στην πόλη ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί την παρέμβασή τους. Κρέμασαν ξανά το κομματικό πανό το οποίο τις προηγούμενες ημέρες “γνωστοί άγνωστοι” φρόντισαν να πετάξουν σαν κουρέλι στους δρόμους της πόλης. Στην Πλατεία Δημαρχείου μοίρασαν πλατιά την κομματική προκήρυξη στους εργαζόμενους και άνοιξαν κομματικό πανό για την Εργατική Πρωτομαγιά, οι μόνες κομματικές δυνάμεις που με ψηλά το κεφάλι το έπραξαν. Παράλληλα μέλη του κόμματος έκαναν δήλωση σε τοπικό μέσο ενημέρωσης για το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς σήμερα. 

   Η απεργιακή συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης κατά την οποία ακούστηκαν συνθήματα υπέρ της εργατικής τάξης, των αγώνων της, των διεκδικήσεών της, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν όλες οι αντεργατικές κυβερνήσεις, οδηγώντας τα εργατολαϊκά στρώματα σε σύγχρονο μεσαίωνα. 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το