ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ-ΒΕΡΟΙΑΤετάρτη 14 Απρίλη

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Βέροιας, την Τετάρτη 14 Απριλίου με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Ημαθίας. Αιχμή της κινητοποίησης η ασφαλής λειτουργία των σχολείων , τα ζητήματα υγείας του λαού της περιοχής, η καταγγελία της άσχημης κατάστασης στα νοσοκομεία της περιοχής, ο αυταρχισμός και η καταστολή. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και εκπρόσωπος του 15μελούς του ΕΠΑΛ Βέροιας.

 Η ΕΛΜΕ Ημαθίας και οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν για άλλη μία φορά το τελευταίο διάστημα την κυβέρνηση της ΝΔ που είδε την πανδημία ως μία ευκαιρία να επιβάλλει τους πιο αντιδραστικούς και αντιεκπαιδευτικούς νόμους. Οι εκπαιδευτικοί της περιοχής δεν έχουν πέσει στην παγίδα της κυβερνητικής πολιτικής. Αγωνίζονται και θα εξακολουθήσουν να αγωνίζονται για να μην εφαρμοστούν στην πράξη οι νόμοι που ψηφίστηκαν το τελευταίο διάστημα, θα εξακολουθήσουν να αγωνίζονται για το σταμάτημα της αντιλαϊκής, αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση, για να σπάσει ο αυταρχισμός και η αστυνομοκρατία.

Ενδιαφέρον είναι ότι στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ Ημαθίας αυτή την φορά ανταποκρίθηκαν το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας, το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας-Πέλλας, και τα τρία ελεγχόμενα από δυνάμεις του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ. Οι δυνάμεις του ΚΚΕ στην  περιοχή εμφανίστηκαν συντεταγμένα σε αυτήν την κινητοποίηση επιχειρώντας να «εξαφανίσουν» την παντελή απουσία τους σε προηγούμενες ανάλογες κινητοποιήσεις και να καπελώσουν τη συγκέντρωση και να αναλάβουν, με το έτσι θέλω, ρόλο επικεφαλής. Η προσπάθεια αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη από τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς, πολλοί από τους οποίους εξέφρασαν ανοιχτά τη δυσαρέσκειά τους.

Στην πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της πόλης, χωρισμένη σε δύο μπλοκ, αυτό της ΕΛΜΕ και το δεύτερο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, ακούστηκαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της παιδείας, της υγείας, ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή. Οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για το αμέσως επόμενο διάστημα, με ορόσημο τον αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, στις 6 του Μάη.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν  οι δυνάμεις Μ-Λ ΚΚΕ, συναγωνιστές και φίλοι,  και μοιράστηκε πλατιά υλικό του κόμματος στους συγκεντρωμένους και διερχόμενους εργαζόμενους, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης του Μ-Λ ΚΚΕ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το