Στο Προ-Αναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) Κορίνθου

Ήταν μόνο 24 χρονών, ο νεαρός Κούρδος που διέφυγε από την Τουρκία του Ερντογάν προς την ελευθερία. Τελικά, βρέθηκε στα άθλια προσφυγικά στρατόπεδα της Ελλάδας. Περίμενε 16 μήνες στο στρατόπεδο προσφύγων και μεταναστών της Κορίνθου. Του είχαν πει ότι σήμερα θα απελευθερώνονταν. Αντ’ αυτού του παρέτειναν την κράτηση. Δεν άντεξε τον εμπαιγμό. Μετά από λίγο τον βρήκαν νεκρό.

Σύμφωνα με την κουρδική ειδησεογραφική σελίδα Pishti-News ο πρόσφυγας από το Κουρδιστάν που ονομάζεται Ibrahim, μετά από 16 μήνες κράτησης σήμερα ανέμενε την απελευθέρωση του αλλά αντ’ αυτού τού επέδωσαν απόφαση παράτασης της κράτησης του, γεγονός που τον οδήγησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Η είδηση της αυτοκτονίας του 24χρονου έρχεται μόλις λίγα 24ωρα μετά το γεγονός του θανάτου άλλου πρόσφυγα, στο ΠΡΟΚΕΚΑ της Κω, που σύμφωνα με τις καταγγελίες σφάδαζε επί 3ήμερο από τους πόνους και πέθανε επειδή δεν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Η απώλεια της ζωής νεαρού πρόσφυγα από την Τουρκία στο στρατόπεδο συγκέντρωσης-κολαστἠριο της Κορίνθου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής εκατοντάδων μεταναστών που κρατούνται εκεί, χωρίς κανένα έγκλημα, παρα μόνο ότι δεν έχουν χαρτιά!

Είναι απίστευτη η εικόνα της φρίκης που αντίκρισαν όταν βρήκαν το νεαρό Τούρκο πρόσφυγα απαγχονισμένο στη τουαλέτα να κρέμεται το άψυχο σώμα του από το καζανάκι με ένα κορδόνι περασμένο στο λαιμό και τα πόδια του να βρίσκονται μέσα στην τουαλέτα.

Δεν είναι αυτοκτονία αλλά αποτέλεσμα της δολοφονικής πολιτικής της παρατεταμένης κράτησης χωρίς λόγο των προσφύγων με τους ρατσιστικούς νόμους Μητσοτάκη και της ΕΕ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το