Ορισμένα σχόλια για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές

Στη μάχη των Δημοτικών Εκλογών μπαίνει αποφασιστικά η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, με επικεφαλής το Γιώργο Σόφη, διεκδικώντας την ανανέωση της συμμετοχής και στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

 Σχολιάζοντας την προεκλογική κίνηση

 Μπαίνοντας στο τελευταίο 15πενθήμερο του λεγόμενου προεκλογικού αγώνα, ας καταθέσουμε ορισμένες παρατηρήσεις για τα τεκταινόμενα.

Παρατήρηση πρώτη: Πού βρέθηκαν τόσα φωτεινά και λαμπερά χαμόγελα, όλων αυτών των υποψηφίων; Αλήθεια, τη στιγμή που το 35% του δασικού πλούτου της Αττικής κάηκε, όταν κάηκε αρχικά και μετά πλημμύρισε η Μαγνησία, όταν κάηκε η μισή Ρόδος, όταν σχεδόν όλος ο Θεσσαλικός κάμπος έγινε βούρκος, αυτοί οι επίδοξοι δήμαρχοι που βρίσκουν το κουράγιο να χαμογελάνε;

Παρατήρηση δεύτερη. Απ’ το μέγεθος και την πολυτέλεια των εκλογικών τους κέντρων, καταλαβαίνει κανείς ότι το λεγόμενο μπάτζετ του προεκλογικού αγώνα έχει ξεφύγει κατά πολύ. Δεν μας αφορά αυτή η φρενίτιδα της προεκλογικής χλιδής των υποψηφίων δημάρχων αλλά και συμβούλων. Μας προβληματίζει όμως το εξής και το λέμε θαρρετά.  Όταν κάποιος ξοδεύει τόσο μεγάλα ποσά για την προεκλογική του καμπάνια, είναι φανερό πως ελπίζει ότι, αν πετύχουν τα σχέδια του στις εκλογές, τότε θα κάνει απόσβεση -και όχι μόνο- μετά τις εκλογές. Είναι πολλά τα λεφτά φίλε μου που λέει και ο λαός μας.

Παρατήρηση τρίτη. Διαπιστώνουμε ότι οι πιο πολλοί συνδυασμοί έχουν ένα πολύ μεγάλο αριθμό υποψηφίων. Καταλαβαίνουμε βέβαια ότι, στο όνομα δήθεν της μαζικής λαϊκής συμμετοχής, στα ψηφοδέλτια βάζουνε όποιον να ‘ναι, αρκεί να έχει συγγενείς και φίλους στην πόλη για να τον ψηφίσουν. Όμως πολλές φορές στα δημοτικά συμβούλια ακούγαμε ότι δεν συμμετέχει ο κόσμος στα προβλήματα της πόλης. Και ρωτάμε. Εσείς που έχετε τόσους πολλούς υποψηφίους πώς γίνεται και την επομένη των εκλογών δεν έχετε ούτε μια χούφτα ανθρώπων να κινητοποιηθούν κάθε φορά που υπάρχει κάποια πρόβλημα;

Παρατήρηση τέταρτη. Διαβάσαμε τα προγράμματα διάφορων υποψήφιων. Όλα έχουν σαν κοινό χαρακτηριστικό την άποψη ότι ο καθένας απ’ αυτούς μπορεί να είναι καλύτερος διαχειριστής απ’ τους άλλους. Μέχρις εδώ καλά. Αλλά να διαβάζουμε και στο πρόγραμμα της Λαϊκής Συσπείρωσης ότι αυτοί θα είναι καλύτεροι (διαχειριστές) απ’ τους άλλους, αυτό μας ξάφνιασε. Όπως επίσης μας έκανε εντύπωση ότι είναι φανατικοί υποστηριχτές του απερχόμενου δημάρχου Πάτρας, Πελετίδη. Έχουμε όμως μια απορία. Πόσους συμβασιούχους μονιμοποίησε ο Πελετίδης ή πόσες προσλήψεις έκανε στην Πάτρα κόντρα στο υπάρχον θεσμικό πλαίσιο; Ή θα μας πουν ότι έχουν την πολιτική βούληση αλλά υπάρχει και το αστικό κράτος. Γιατί από ταξίματα έχουμε χορτάσει. Η πράξη όμως είναι το κριτήριο της αλήθειας.  

Και να μιλήσουμε και για τα δικά μας. Το δικό μας μπατζετ δεν είναι ούτε τρεις χιλιάδες ευρώ. Και απ’ αυτά τα 2050 ευρώ είναι τα παράβολα – χαράτσι που απαιτεί το κράτος για να πάρεις μέρος στις εκλογές. Όσο για τα υπόλοιπα, θα χρειαστούν για να πληρωθούν τα ψηφοδέλτια και μια αφίσα που κυκλοφορήσαμε. Α και για να μην το ξεχάσουμε. Εμείς δεν έχουμε πρόσβαση στα τοπικά μέσα, αφού δεν σκοπεύουμε να πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ για να διαφημιστούμε στα τοπικά μέσα.

Για την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 

Γιώργος Σόφης, επικεφαλής του συνδυασμού της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το