Η γνωστή ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ η οποία παλιότερα σε συνέντευξή της δήλωσε ότι η Κωνσταντινούπολη είναι η μόνη πρωτεύουσα Βαλκανικού κράτους που δεν έχει ελευθερωθεί, ισχυρίστηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε πριν λίγους μήνες (την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου) στον ΑΝΤ1 και τον Ν. Χατζηνικολάου ότι η πανδημία θα ανανεώσει τις γενεές !

“Όλες οι πανδημίες ανανέωσαν τις γενεές. Όλες”, ισχυρίστηκε η γνωστή ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και τον Ν. Χατζηνικολάου. Συνεχίζοντας την απάντησή της στο σχετικό ερώτημα του δημοσιογράφου για το αν φοβάται τον κορωνοϊό, είπε: Έχει καταντήσει σχεδόν να είναι ένα πράγμα υποχρεωτικό για να έρθουν οι νέες γενεές να πάρουν τα ηνία από τις προηγούμενες”.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης της, η κ. Αρβελέρ δήλωσε αριστερή και αντιστασιακή, υπενθυμίζοντας πως ήταν μέλος της ΕΠΟΝ. Την ίδια στιγμή, δήλωσε τη στήριξη της στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς είναι “ο μόνος που μπορεί να κάνει μεταρυθμίσεις”, όπως είπε.

Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που η κυρία Αρβελέρ είχε πάρει θέση υπέρ του νυν προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Στο πρόσφατο δημοψήφισμα είχε ταχθεί υπέρ του «Ναι», ενώ  τον Νοέμβριο του 2015 είχε δημοσιοποιήσει ανακοίνωση μαζί με ένα βίντεο, με το οποίο δήλωνε την έμπρακτη στήριξή της στον Κυριάκο Κ. Μητσοτάκη, αφιερώνοντάς του και ένα ποίημα.

Το είχε ανεβάσει μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας:

«Αυτό το ποίημα έγραψε και μου αφιέρωσε η Ελένη Αρβελέρ για να με στηρίξει. Μου ζήτησε να το δημοσιοποιήσω. Το έγραψε στο Παρίσι την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.»

Δείτε το βίντεο με τις επίμαχες δηλώσεις της για την πανδημία του κορωνοϊού

Και η Αριστερά, στην οποία ισχυρίζεται ότι ανήκει;

Μπορεί η κυρία Αρβελέρ να ξεκίνησε την ανάμειξή της με τα κοινά από τη Νεολαία του ΕΑΜ, την ΕΠΟΝ, αλλά το 1950 βρέθηκε στα Ανάκτορα, να προσφέρει τις υπηρεσίες της στη διαβόητη βασίλισσα Φρειδερίκη. Ακόμα και σήμερα νοσταλγεί την περίοδο αυτή: «Εχει παρεξηγηθεί πολύ η Φρειδερίκη» θα πει στον Νίκο Χατζηνικολάου, αφήνοντάς τον άναυδο.

«Είμαι αριστερή», θα δηλώσει, «γιατί πιστεύω σε μια καλύτερη διανομή του δημόσιου πλούτου». Αναρωτιέται κανείς αν γι’ αυτό στηρίζει τον κ. Μητσοτάκη. Πάντως, σε παλιότερη συνέντευξη θα μας εξηγήσει το πώς εφάρμοζε τις αριστερές της ιδέες στη διοίκηση του Πανεπιστημίου: «Έκαναν μια μεγάλη απεργία οι καθαριστές ζητώντας αυξήσεις, ενώ έπαιρναν περισσότερα από τους βοηθούς καθηγητή, εξαιτίας των συνεχών απεργιών τους. Τους έδιωξα όλους και έδωσα την καθαριότητα σε τέσσερις επιχειρήσεις – δεν είχε καμία πάνω από πενήντα καθαριστές, οπότε δεν μπορούσαν να συνδικαλιστούν» (στη Σόνια Ζαχαράτου, «BHmagazino», 7.1.2017).

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζει τον εαυτό του σ’ αυτή την αριστερή πολιτική. Η Αρβελέρ περηφανεύεται σήμερα ότι έβαλε 22 φορές την αστυνομία στο Πανεπιστήμιο, καθώς και ότι κάποια φορά φόρεσε και το πηλήκιο του αρχηγού της αστυνομίας.

Να θυμίσουμε ότι η εισβολή των γαλλικών ΜΑΤ στην κατειλημμένη από τους φοιτητές Σορβόνη, που ζήτησε η Αρβελέρ το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου 1986, κατέληξε στον θάνατο του 20χρονου φοιτητή Μαλίκ Ουσεκίν από ξυλοδαρμό αστυνομικών.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το