86% απώλειες στο Πανεπιστήμιο Βορείου Αιγαίου! Η επίκουρη καθηγήτρια Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Τμήμα Κοιν. Ανθρωπολογίας και Ιστορίας παρουσιάζει τις δραματικές συνέπειες του νομοσχεδίου

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ

Τσουνάμι επιπτώσεων φέρνει το σύστημα Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη με το νομοσχέδιο που προωθούν τα υπουργεία τους για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που θα παρουσιάσει απώλειες στο σύνολό του, αλλά και ειδικά στα πέντε από τα έξι τμήματα -σχολές που εδρεύουν στη Μυτιλήνη! Στο Βόρειο Αιγαίο οι απώλειες φτάνουν το 86%!

Η επίκουρη καθηγήτρια Πολιτικής Φιλοσοφίας του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, Βίκυ Ιακώβου παρέθεσε μιλώντας στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» τη σχετική έρευνα και τις επιπτώσεις της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, η οποία θα κατευθύνει πολλούς αποφοίτους σχολείων στα ιδιωτικά κολέγια.

Ας σημειωθεί ότι τα ιδιωτικά κολέγια έχουν εξισωθεί με τα δημόσια ΑΕΙ σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα, μόνο που στην περίπτωση των ιδιωτικών δεν υπάρχει ανώτατο όριο φοίτησης. Γίνεται σαφές πως με την ελάχιστη βάση εισαγωγής, την οικονομική κρίση και τη «γεωγραφία» του Πανεπιστήμιου Αιγαίου στα νησιά, οι σχολές του δέχονται… «πόλεμο»!

Άραγε οι τοπικοί άρχοντες, Δήμοι και Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχουν καταλάβει τι σημαίνει απώλειες στους εισακτέους για τις τοπικές κοινωνίες και συρρίκνωση του ανώτατου ιδρύματος, ενώ η Αθήνα «φλέγονταν» με συλλαλητήρια εν μέσω λοκντάουν ενάντια στο εν λόγω νομοσχέδιο και 16 Σύγκλητοι ΑΕΙ διαφωνούν; Σκοπεύουν να συνεχίσουν απαθείς και αμέτοχοι μπροστά στα όσα έχτισε με κόπο ετών το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στα νησιά;

Μπορείτε να ακούσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη της κ. Ιακώβου:

πηγή: stonisi.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το