Με αυτή την ανάρτηση η ΝΔ και ο πρόεδρός της έχουν μπει στη λίστα  των πιο γρήγορων ΗΠΑλλήλων που στηρίζουν ανοιχτά την προσπάθεια των ΗΠΑ να στήσουν πραξικόπημα στη Βενεζουέλα αναγνωρίζοντας τον δοτό Χουάν Γκουαϊδό ως πρόεδρο της χώρας.
Προηγήθηκαν βέβαια οι μαριονέτες των ΗΠΑ, Βραζιλία και η Παραγουάη, ενώ το ρεκόρ έσπασε αξιωματούχος του Καναδά ο οποίος δέκα μόλις λεπτά μετά τη δήλωση του Τραμπ έσπευσε να ανακοινώσει ότι η Οττάβα σχεδιάζει να αναγνωρίσει τον Γκουαϊδο ως πρόεδρο της Βενεζουέλας.
Μέσα σε ένα 24ωρο εμφανίστηκαν και άλλοι “πρόθυμοι” ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος της ΝΔ που αγωνιά μήπως οι ΗΠΑ στρέψουν ολότελα την πλάστιγγα υπέρ του άλλου θαυμαστή τους, του Αλέξη Τσίπρα.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα, φωτίζουν πολλές πλευρές και αλήθειες, της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων και το πραγματικό περιεχόμενο των «αξιών της δύσης».

Είναι έτοιμοι σαν από καιρό όλοι τους, να αναγνωρίσουν ως νόμιμο πρόεδρο έναν ολίγων λεπτών «αυτοανακηρυγμένο» κλόουν, που καλεί το στρατό σε πραξικόπημα!

Και όλα αυτά για την «αποκατάσταση της δημοκρατίας»! Ποιαν «δημοκρατία» επικαλούνται αλήθεια, αυτοί που «ανενόχλητοι» συνεργάζονται με χώρες σαν το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία;

Δηλώνουν ακραιφνείς οπαδοί του κοινοβουλευτισμού και την ίδια στιγμή, θεωρούν αποκατάσταση της δημοκρατίας ένα εκκολαπτόμενο πραξικόπημα. Ο ίδιος ο Μάικ Πομπέο (υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ) κάλεσε τον στρατό να επέμβει, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της κυβέρνησης Μαδούρο.

Η μόνη αξία που έχουν και για την οποία αγωνιούν, είναι η υποδούλωση των λαών και των εθνών του κόσμου, για την εκμετάλλευσή τους και την εξυπηρέτηση των αδηφάγων συμφερόντων τους.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το