Σοβαρές καταγγελίες αναφέρουν άγριους ξυλοδαρμούς και ταπεινώσεις σε βάρος του δημοφιλούς πολιτικού ηγέτη Μαρουάν Τουμπάσι στη φυλακή Megiddo

Σε έκτακτη δήλωσή του ο συνιδρυτής του Προοδευτικού Φόρουμ Ελληνοπαλαιστινιακής Αλληλεγγύης και πρώην πρέσβης του Παλαιστινιακού Κράτους στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι, απευθύνει έκκληση στους Έλληνες φίλους να δράσουν άμεσα και να ξεκινήσουν κατά τόπους εκστρατείες απαιτώντας την έκδοση ιατρικής έκθεσης για την κατάσταση της υγείας του Παλαιστίνιου πολιτικού ηγέτη Μαρουάν Μπαργούτι, μετά τις τελευταίες καταγγελίες για απόπειρα δολοφονίας του μέσα στις ισραηλινές φυλακές όπου εκτίει ισόβια κάθειρξη.

Ειδικότερα, ο Τουμπάσι επισημαίνει τις αποκαλύψεις για τις τελευταίες ισραηλινές προσπάθειες δολοφονίας του Μαρουάν Μπαργούτι στην φυλακή ασφαλείας Megiddo των κατοχικών αρχών, όπου φέρεται πως του επιτέθηκαν βάναυσα ενώ κρατούνταν σε κελί απομόνωσης, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα. «Αυτή η σοβαρή ενέργεια χρήζει άμεσης προσοχής», τονίζει ο Μαρουάν Μπαργούτι σε γραπτή δήλωσή του εξηγώντας πως πρέπει να ληφθεί άμεσα δράση «τώρα» για να σταματήσουν οι ισραηλινές απόπειρες εξόντωσής του.

Σημαίες με τη φωτογραφία του Μαρουάν Μπαργούτι

«Η ζωή και η αξιοπρέπεια του Μαρουάν Μπαργούτι διακυβεύεται. Το Προοδευτικό Φόρουμ Ελληνο-Παλαιστινιακής Αλληλεγγύης ζητά από τις οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ελλάδα, τα πολιτικά κόμματα και τις προοδευτικές δυνάμεις να παρέμβουν και να πιέσουν τις ισραηλινές κατοχικές αρχές να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωσή του. Η σιγή ενόψει μίας τόσο σοβαρής αδικίας είναι απαράδεκτη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και καταλήγει:

«Το Προοδευτικό Φόρουμ επισημαίνει πως η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να ρίξει φως σε αυτές τις καταγγελίες για την αντιμετώπιση του Μαρουάν Μπαργούτι καθώς και όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων που βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές ώστε να σωθούν οι ζωές τους».

Ο αραβικός Τύπος για τις επιθέσεις στον Μαρουάν Μπαργούτι

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της αραβικής εφημερίδας Al Arabi al Jadeed  που επικαλείται ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Επιτροπής Κρατουμένων και πρώην Φυλακισμένων και μελών της οικογένειας του 64χρονου Παλαιστίνιου πολιτικού, ο Μαρουάν Μπαργούτι υπέστη άγριο ξυλοδαρμό  με γκλομπς σε κελί απομόνωσης από Ισραηλινούς φύλακες με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά τραύματα μεταξύ των οποίων και αιμορραγία στο ένα μάτι.

Σύμφωνα με την συζυγό του Φάντουα Μπαργούτι, ο 64χρονος πολιτικός που είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Φατάχ (του κόμματος στο οποίο ηγείται ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς) παραμένει στην απομόνωση και υποβάλλεται σε ταπεινώσεις και βασανιστήρια, προειδοποιώντας πως πλέον η ζωή του βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο.

Η Φάντουα Μπαργούτι τόνισε σε δηλώσεις της πως σύμφωνα με τους δικηγόρους του Μαρουάν Μπαργούτι που ενημερώθηκαν σχετικά στις 6 και 12 Μαρτίου, ο τελευταίος υπόκειται σε συνεχείς επιθέσεις και βασανιστήρια για να του σπάσουν το ηθικό. Του έχουν αλλάξει φυλακές πέντε φορές μέσα στο τελευταίο τρίμηνο και κάθε φορά δέχεται βίαιες επιθέσεις και ασφυκτικές συνθήκες κράτησης.

*Στη φωτογραφία του “εξωφύλλου” ο 64χρονος πολιτικός και στέλεχος της Φατάχ Μαρουάν Μπαργούτι

πηγή: kosmodromio.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το